Marokko

Marokko

Op minder dan vier uur vliegen van Nederland ligt Marokko. Marokko is een betoverend land met een verrassende variatie voor een vakantie. Voel de hete droogte van de Sahara, de verrassende koelte van de bergen en de aangename warmte van de mediterrane vlaktes. Zie de Arabische kunst, cultuur en nijverheid in de medina’s (binnensteden) en de souks (markten). Ontdek het blauw van de Atlantische Oceaan, het roze van de koningsstad Marrakech, het geel van de woestijn en het sneeuwwit van de toppen van de Atlasgebergte. Kortom, ervaar het kleurrijke leven in Marokko, de mystiek, de rituelen, de drukte in de steden, maar ook de absolute rust en vredigheid in de natuur.

 

Het land heeft een lange kustlijn van wel enkele duizenden kilometers dankzij de ligging aan zowel de Middellandse Zee als aan de Atlantische Oceaan. Marokko beschikt over veel cultuurgoed zoals de historische koningssteden Fes en Meknes met hun paleizen en musea. Daarnaast kent het land een scala aan landschappen zoals prachtige zandstranden, imposante bergen, avontuurlijke woestijnen met hun oases en kashba’s (ommuurde dorpjes).
Het toerisme concentreert zich momenteel in de zomer in Agadir, in de lente in Marrakech en in de winter in Ifrane. Weinig mensen weten dat je in Marokko ook goed ’s winters terecht kunt, want in het Atlasgebergte ligt dan volop sneeuw voor de wintersport. Er zijn voldoende skiliften en prima hotels. Over het algemeen zijn deze hotels wat minder luxueus, maar daarentegen wel weer prijsgunstiger dan in de bekende Europese wintersportgebieden.

 

Algemene informatie Marokko

Hoofdstad

Rabbat

 

Beste reistijd

Marokko kan het hele jaar bezocht worden maar voor- en najaar zijn favoriet in verband met de aangename temperaturen. In het voorjaar staan daarbij veel planten in bloei. ’s Zomers hebben vooral de gebieden vlakbij de kust en het noordelijk deel van Marokko een prettig klimaat. In de winter ligt er doorgaans voldoende sneeuw op de hooggelegen plaatsen voor een wintersportvakantie.

 

Vluchtduur

4.00 uur

 

Taal

Arabisch, diverse Berberdialecten en Frans

 

Tijdsverschil

1 uur vroeger in de zomertijd/ 2 uur vroeger in de wintertijd

 

Internationale luchthavens

Marrakech (RAK), Rabat (RBA), Agadir (AGA), Casablanca (CAS of CMN)

 

Eten en drinken

De Marokkaanse keuken heeft Arabische, Franse en Berberse invloeden en ligt tussen de Mediterrane en de Afrikaanse keuken in. Voorop staat de heerlijke culinaire kruidigheid. Klassieke gerechten zijn naast het bekende Couscous: Harira (traditionele soep), Briouettes (bladerdeeggebakje met hartige vulling) en vooral Tajine. Tajine is vernoemd naar de kegelvormige kleipot waarin deze gestoofd en opgediend wordt en bestaat uit allerlei vlees- vis en groentecombinaties. Een typische Berberse schotel is Kaliya, gemaakt met ingredienten als lam, tomaten, pepers en uien.
In Marokko wordt ook wijn gemaakt al zal de lokale bevolking zich daaraan niet wagen. De nationale favouriete drank is muntthee, groene thee met verse munt en veel suiker.


Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma:

van tot