Mozambique

Mozambique

Mozambique ligt aan de Indische oceaan en wordt omringd door Tanzania in het noorden, Malawi, Zambia en Zimbabwe in het westen en Zuid Afrika en Swaziland in het zuiden. Het land is drie keer zo groot als Groot Brittannië en de kust is ongeveer 2500 km lang.
Het klimaat is tropisch tot subtropisch, met een hoge temperatuur langs de kust het gehele jaar door. Het droge seizoen is van april tot september. Het regenseizoen is van december tot maart/april.

 

Landschappelijk heeft Mozambique veel te bieden. De kust biedt mooie stranden, lagoons en diverse kleine eilandjes, waar de mogelijkheden voor de watersport natuurlijk talrijk zijn. Vanaf de kust het binnenland in vinden we de grasvlakten tot aan de bergen in het noorden en westen. Het wild heeft veel te lijden gehad onder de oorlogen die er gevoerd zijn, maar er wordt alles aan gedaan om dit te herstellen in de diverse parken. Het vogelleven heeft hier gelukkig geen gevolgen van gehad en is zeer de moeite van het observeren waard.
De bevolking is vooral geconcentreerd langs de kust en de vruchtbare vlakten van de 25 rivieren, waarvan de Zambezi de belangrijkste is. De Bantu is de oorspronkelijke bevolking van Mozambique, later zijn hier Arabieren, Indiërs en Portugezen bij gekomen.
De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.

 

Algemene informatie Mozambique

Hoofdstad

Maputo

 

Beste reistijd

juni t/m september

 

Vluchtduur

11.00 uur

 

Taal

Portugees

 

Tijdsverschil

één uur later in de wintertijd.

 

Internationale luchthavens

Beira, Maputo en Nampula Airport

 

Eten en drinken

In Mozambique worden er veel visgerechten opgediend. Daarnaast zijn er nog steeds Portugese invloeden te vinden en daarom heeft de keuken ook veel Portugese gerechten. Het drinken van kraanwater is sterk af te raden. Overal worden flesjes mineraalwater verkocht. De restaurants in de grote steden zijn over het algemeen van goede kwaliteit en beschikken vrijwel allemaal over een uitgebreide wijnkelder.


Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma:

van tot