Cambodja

Cambodja

Het koninkrijk Cambodja grenst aan de landen Thailand, Laos en Vietnam. Cambodja is een van de armste landen in zuidoost Azië. Het is ook een van de kleinste landen, met maar slechts 14 miljoen inwoners. De meeste mensen in Cambodja zijn boeddhistische en berusten op de landbouw voor hun levensonderhoud.

 

Het koninkrijk is een constitutionele monarchie. Dat wil zeggen dat de koning zich moet houden aan de constitutie, oftewel de grondwet. De huidige koning is Norodom Sihamoni. De Franse invloed is nog steeds merkbaar in Cambodja. In bijvoorbeeld de architectuur, delicatessenzaken en Franse taal wordt nog door senioren Cambodjaanse gesproken.
Meest bekende bezienswaardigheden in Cambodja.

 

Angkor Wat Midden in de jungle van Cambodja, verschuilt zich voor meer dan 800 jaar, ’s werelds grootste tempelcomplex namelijk Angkor Wat Het is niet alleen het grootste tempelcomplex maar ook ’s werelds oudste stad. Angkor Wat was jaren geheim gehouden door de lokale bevolking voor de buitenwereld en werd daardoor pas in 1860 ontdekt (door een Fransman). Om verwarring te voorkomen Angkor Wat is niet een tempel, maar uit honderden, waaronder Bantey Srei, Bayon, Ta Prohm, Prei Rup en ga maar zo door. De bekendste tempel in het complex is Angkor Wat. Er is geen enkel monument in Europa dat groter is dan deze tempel of een rijkere en meer mysterieuze geschiedenis kent.

 

Phnom Penh en De sporen van de Rode Khmer. Naast dit prachtige oude tempelcomplex is Cambodja ook bekend door de gruwelen die de Rode Khmer heeft aangericht. Deze aangrijpende recente geschiedenis word tentoongesteld in de beruchte oude gevangenis S21 en de Killing Fields, die zich bevinden dichtbij de hoofdstad Phnom Penh. In Cambodja heeft toen, afgezet tegen het aantal inwoners, ’s werelds grootste genocide plaatsgevonden.

 

Cambodja biedt meer dan alleen het Angkor Wat Complex. Zo heeft het land een grote verscheidenheid aan wilde dieren, bergen met afgelegen bergstammen, kleine platteland dorpjes, tropische palmboom stranden, helderblauw zeewater, de verbazingwekkende Irrawadee dolfijnen in de Mekong rivier en het zelden bezocht eilanden in de omgeving van Sihanoukville.

 

Algemene informatie Cambodja

Hoofdstad

Phnom Penh

 

Beste reistijd

december t/m februari

 

Vluchtduur

20.00 uur

 

Taal

Khmer

 

Tijdsverschil

4 uur later in de zomertijd/ 5 uur later in de wintertijd

 

Internationale luchthavens

Internationale luchthavens: Phnom Penh International airport PNH (12 km buiten Phnom Penh), Siem Reap International airport – REP (Siem Reap)

 

Eten en drinken

De Cambodjaanse keuken kent heerlijke lokalen curies. De basis voor de lokale keuken bestaat uit rijst met groente, vlees of vis als bijgerecht. De Vietnamese, Chinese, Franse en voornamelijk de Thaise invloeden zijn merkbaar in de keuken. Toch is de Cambodjaanse keuken lang niet zo kruidig en pittig als de Thaise keuken.
Waar Cambodja ook bekend om staat is het exotische menu waaronder bijvoorbeeld: kever, krekels, slangen, gefrituurde tarantula’s en een boordje rode mieren.


Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma:

van tot