Ecuador

Ecuador

Bekend om:

 • De hoofdstad Quito met historische centrum en tal van musea
 • Galapagos Eilanden die liggen op 1000 km van het land
 • Cotopaxi Nationale Park met de 6000 meter hoge vulkaan
 • De bekende treinreis tussen Riobamba en Alausi
 • Machalilla Nationale Park met stranden, baaien en bossen
 • Baños, de ‘poort van de Amazone’, bekend om watervallen en warmwaterbronnen
 • Amazone gebied
 • laidbackdorpje Montañita dat bekend staat als surfparadijs

REISERVARINGEN

Anne: Een leuk en relatief klein land dat makkelijk te bereizen is door de korte afstanden en ook hier enorme variatie van vulkanen en groene (sub) tropische bossen tot uitgestrekte stranden. Uiteraard zijn de Galapagos eilanden echt bijzonder om te bezoeken daar 90 % van de dieren nergens anders voorkomen. Ecuador staat ook bekend om de route van de vulkanen door de vulkanendichtheid in het land. Een land waar veel te doen. Ideaal voor een actieve vakantie met als afsluiter paar dagen strand! Ook leuke bestemming voor families met wat grotere kinderen.

reissuggesties

 • Mountainbiken vanuit de Andes naar het Amazonegebied
 • Beleef het carnaval in Ecuador
 • Breng een bezoek aan een van de minder bekende plekken zoals het prachtige kratermeer van Quilotoa, het geïsoleerde stadje Guaranda en de bergen, valleien en meren van het Parque Nacional Sangay.

vervoersmogelijkheden

 • Huurauto (alleen voor de wat avontuurlijke reiziger en niet overal mogelijk) 
 • Privé transport met eigen chauffeur en / of gids (auto of busjes afhankelijk van de grootte van het gezelschap)
 • Binnenlandse en internationale vluchten (b.v. naar Peru)

populaire reizen

Algemene informatie Ecuador

Hoofdstad

Quito

 

Beste reistijd

De beste reisperiode voor Ecuador en de Galàpagos archipel is de droge periode van juli tot en met november. In deze periode is het meestal droog in het hoogland en niet te heet aan het kustgebied. Door de grote verscheidenheid aan landschappen kan het klimaat in Ecuador per regio sterk verschillen. Aan de kust heerst een vochtig, tropisch klimaat, met een relatief droge tijd van mei tot december. Van januari tot april is het regenseizoen met vooral stortbuien aan het einde van de dag. De Galàpagos eilanden kennen een warm en vochtig klimaat dat onder invloed staat van de Humboldtstroom. Op de Galapagos zijn er van januari tot juni warme, zonnige dagen met regenbuien. Buiten deze periode is er bewolkt, droog weer maar wel met kans op een ruwere zee en soms mist. Voor de Galapagos hou vooral ook rekening met welke dieren de interesse wekken…. jonge zeehonden, schildpadden, walvissen of dolfijnen in de koude Humboldtstroom of zeevogels die hun jongen verzorgen.

 

Vluchtduur

12.00 uur (directe vlucht KLM)

 

Taal

Spaans.
De Engelse taal wordt op diverse plaatsen begrepen.

 

Tijdsverschil

7 uur vroeger in zomertijd / 6 uur vroeger in wintertijd

 

Internationale luchthavens

Quito en Guayaquil

 

Eten en drinken

Het eten in Ecuador kan onderverdeeld worden in drie regio’s. De hooglanden, de kust en de Oriente (Andes en de Amazone). In de hooglanden begint een maaltijd met een locro, een soep van aardappelen, kaas, maïs en een halve avocado. Het eten aan de kust bestaat uit vis. Rauwe vis wordt vaak in limoensap en chili gemarineerd en geserveerd met groente. In de Oriente heb je iets minder gevarieerd eten. Verwacht in ieder geval Yuca, rijst, bananen en vis uit de rivieren (inclusief de piranha). Als je te gast bent in een traditioneel dorp, kun je zelfs wilde varkens of andere knaagdier voorgeschoteld krijgen.
In veel hotels en restaurants staan internationale gerechten op de kaart.

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: