Bolivia

Bolivia

Bekend om:

 • La Paz met 3600 meter een van de hoogste steden ter wereld
 • Salar de Uyuni het grootste zoutmeer ter wereld op 3670 meter hoogte
 • Mijnwerkers stadje Potosi op 4090 meter hoogte
 • Sucre, een van de best bewaarde koloniale steden van Zuid Amerika (en de officiële hoofdstad van Bolivia)
 • Het Titicacameer met 9000 vierkante meter op de grens met Peru
 • Amazone van Bolivia met Ruennabague als startpunt
 • Madidi National Park met het grootst aantal vogelsoorten in de wereld

 

REISERVARINGEN

Anne: Bolivia wordt vrij weinig bezocht maar vind ik persoonlijk een van de meest authentieke landen van Zuid Amerika met zijn kleurrijke bevolking en indrukwekkende landschappen van bergtoppen tot amazone. Helaas een van de armste landen van Zuid Amerika maar rijk aan cultuur en natuur. Juist het feit dat het toerisme hier nog niet ver is doorgedrongen en op veel plaatsen geen Engels wordt gesproken maakt dit land voor mij erg bijzonder. Voor de reizigers die iets van de gebaande wegen af willen wijken is Bolivia echt een aanrader ! Overigens niet een land wat ik direct adviseer voor families of mensen die voor de eerste keer naar Zuid Amerika gaan.

reissuggesties

 • Fietsen op de zoutvlakte van Uyunizoek 
 • Woon een voetbalwedstrijd bij op 3500 meter hoogte
 • Woon een van de festivals bij (b.v. Carnaval van Oruro of Alasitas festival) 
 • Beklim de Huyana Potosi, een van de weinige zesduizenders die zonder veel ervaring mogelijk is. De driedaagse trekking is vooral de hoogte veeleisend, maar de beloning is minstens even groot.

vervoersmogelijkheden

 • Huurauto (alleen voor de echte avonturier en niet overal mogelijk) 
 • privé transport met eigen chauffeur en / of gids (auto of busjes afhankelijk van de grootte van het gezelschap)
 • Trein
 • Binnenlandse en internationale vluchten (b.v. naar Peru of Chili of Argentinië)

populaire reizen

Algemene informatie Bolivia

Hoofdstad

Sucre (La Paz is enkel de administratieve hoofdstad)

 

Beste reistijd

Op zich kan Bolivia het hele jaar door worden bezocht maar hou wel rekening met het regenseizoen wat in de zomer valt tussen december t/m april. Het droge seizoen is van mei t/m augustus. In het noordelijk gelegen Amazonebekken is het klimaat tropisch en vochtig, in het zuidoosten is het droog en heet, in de valleien is het vrij koel en in het hoogland is het koud. In de dalen van de Andes is het tropisch warm. In de laaglanden heerst een tropisch, vochtig klimaat. De surazo is een koele zuidenwind.4

 

Vluchtduur

17.50 uur (met 1 overstap )

 

Taal

Spaans (ongeveer 40 % van de bevolking). Daarnaast worden er 36 inheemse talen gesproken met allen een officiële status. Engels wordt weinig gesproken of begrepen.

 

Tijdsverschil

6 uur vroeger in zomertijd / 5 uur vroeger in wintertijd

 

Internationale luchthavens

La Paz en Santa Cruz en Cochabamba

 

Eten en drinken

Elke regio heeft een comidas típicas, een traditioneel gerecht. Die bestaan vooral veel uit vlees. Het eten wordt gecombineerd met aardappel, sla en saus. Hoewel Bolivia niet aan de zee ligt bestaat het eten Bolivia ook voor een groot deel uit vis. Zeker bij Lake Titicaca kun je een overvloed aan vis krijgen met forel en kingfish. Ook in het binnenland vissen ze veel uit rivieren. Bekend zijn de restaurants waar ze gebraden kip van de spit serveren. Deze restaurants noemen ze pollos spiedo, pollos broaster of pollos a la brasa.

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: