Nicaragua

Nicaragua

Bekend om:

 • Koloniale steden Granda en Leon
 • Het eiland Ometepe met de vulkanen Concepcion en Maderas
 • Lago de Nicaragua (op een na grootse meer van heel Latijns Amerika)
 • Masaya vulkaan (kraterrand per auto bereikbaar)
 • Natuurgebied Reserva Biosfera Bosawas (in het noorden)
 • Indio Maiz (grootste regenwoud ten noorden van de Amazone)
 • De witte stranden van Corn Island (waarvan Little Corn autovrij)
 • Surfersplaatjes zoals San Juan del Sur
 • Kustlijn aan de Grote Oceaan en kustlijn aan de Caribische kant (Atlantische Oceaan)

REISERVARINGEN

Anne: Een van mijn favoriete bestemmingen in Midden Amerika ! Een heerlijk relaxed land dat heel goed te bereizen is met een huurauto. De combinatie van culturele steden, natuur en stranden maken het voor mij een ideale vakantiebestemming. Tevens tal van actieve excursies om lekker bezig te zijn. Uit eigen ervaring kan ik zeggen een perfecte bestemming om met (kleine) kinderen rond te reizen. Ook heel leuk om te combineren met Costa Rica

reissuggesties

 • Volcanoboarding bij Cerro Negro
 • Leren sigaren rollen
 • Koffie / lunch bij Cafe de las Sonrisas in Managua waar doven werken en tevens prachtige hangmatten gemaakt worden
 • Canopy Tour / Zipline bij de Mombacho vulkaan
 • Chocalade workshop (leuk met kinderen ook )
 • Bezoek een van de vele projecten die goede doelen ondersteunen

vervoersmogelijkheden

 • Huurauto 
 • Privé transport met eigen chauffeur en / of gids (auto of busjes afhankelijk van de grootte van het gezelschap)
 • Binnenlandse en internationale vluchten (b.v. naar Costa Rica of Panama)

populaire reizen

Nature & Special Places individuele self drive

Nature & Special Places individuele self drive 20 daagse reis Nature & Special Places individuele self drive Tijdens deze 20 daagse self-drive door Nicaragua staan niet alleen de natuur en…

Algemene informatie Nicaragua

Hoofdstad

Managua

 

Beste reistijd

Het hele jaar door kan Nicaragua bezocht worden maar de beste reistijd is van half november tot half mei (droge seizoen). Het centrale deel van Nicaragua kent een echt regenseizoen, waarbij in de zomerperiode verreweg de meeste neerslag valt en de periode november tot en met april aanzienlijk droger zijn. In het noordwesten en in het oosten zijn de verschillen binnen een jaar veel kleiner en is er over het algemeen geen sprake meer van een echt regenseizoen of een duidelijke aantoonbare droge periode.
Tijdens het orkaanseizoen (de maand oktober tot half november) is er kans op zware regenval. Hoewel de kans tot een orkaan klein is, bestaat er wel een aanzienlijke kans op flinke regenval. Met name het Caribisch gebied heeft daar last van en we raden tijdens deze maanden een verblijf op bijvoorbeeld de Corn Islands af.

 

Vluchtduur

17.05 uur (met 1 overstap )

 

Taal

Spaans.
De Engelse taal wordt op veel plaatsen begrepen.

 

Tijdsverschil

8 uur vroeger in zomertijd / 7 uur vroeger in wintertijd

 

Internationale luchthavens

Managua en Corn Island

 

Eten en drinken

Eenvoudige, niet pittige keuken. Het heeft vergelijkbare ingrediënten als de Mexicaanse keuken zoals bonen, rijst, maïs, kaas, (bak)banaan en tortillas, maar dan zonder de kruiden en diversiteit. Vegetariërs hoeven geen problemen te ondervinden, vooral niet op het platteland, waar vlees sowieso een luxeproduct is. Pollo (kip) is heel populair onder de Nicaraguanen en dat kan je dan ook in allerlei vormen eten (gefrituurd, in de soep, gepaneerd, gegrild). Beroemde Nicaraguaanse gerechten zijn de overheerlijke nacatamales (maïsmeel balletjes gevuld met vlees, groente en rijst gekookt in bananenblad), gallo pinto, Indio Viejo (moes van rundvlees, maïsmeel en groente), cuajada (witte boerenkaas), vigorón (varkensvlees met yucca, koolsla geserveerd op bananenblad). Kleine hapjes zoals tostones (dikke, gefrituurde groene bakbananen), tajadas (knapperige dunne chips van groene banaan), maduro (rijpe, zoete bakbanaan) en tortilla con queso (tortilla met kaas) zijn ook zeer aan te raden. Aan de kust eet men vooral vis. In de meeste hotels en restaurants staan internationale gerechten op de kaart.

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: