Nature & Special Places individuele self drive

Nature & Special Places individuele self drive

20 daagse reis

Nature & Special Places individuele self drive
Tijdens deze 20 daagse self-drive door Nicaragua staan niet alleen de natuur en cultuur centraal maar ook de bijzondere accommodaties zoals overnachten in een mooie eco lodge waar de eigenaren zeer betrokken zijn, een hotel in koloniale stijl of een oud klooster. 

Hoogtepunten van deze reis

Een afwisseling van natuur, koloniale steden, meren, vulkanen, nationale parken, activiteiten en heerlijk relaxen aan het strand.

Beknopte route:

Dag 1: Managua
Dag 2: Leon
Dag 3: Leon
Dag 4: Leon
Dag 5: Esteli
Dag 6: Esteli
Dag 7: Matagalpa
Dag 8: Matagalpa
Dag 9: Granada
Dag 10: Granada
Dag 11: Granada
Dag 12: Isla de Ometepe
Dag 13: Isla de Ometepe
Dag 14: Isla de Ometepe
Dag 15: Strand : Popoyo of San Juan del Sur
Dag 16: Strand : Popoyo of San Juan del Sur
Dag 17: Strand : Popoyo of San Juan del Sur
Dag 18: Nandaime (aan de voet van Mombacho vulkaan)
Dag 19: Nandaime
Dag 20: Managua vertrek

Verleningsmogelijkheden :
Combinatie mogelijk met Costa Rica en Panama

Dag 1 Managua
Aankomst in Managua en privé transfer naar het hotel in koloniale stijl gelegen in de stad.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Managua – Leon
In de ochtend wordt de 4×4 huurauto bij het hotel afgeleverd. Selfdrive naar de koloniale plaats Leon gelegen op 2 uurtjes van Managua. Overnachting in een prachtig oud klooster met binnentuin op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 & 4 Leon
Vrije dagen ter besteding om Leon en omgeving te verkennen. Deze dagen kan de koloniale stad met zijn gezellige centrum, geplaveide straatjes en de grootste kathedraal van Midden Amerika bezocht worden. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan het mangrove woud van Las Penitas op een half uur van Leon. Voor de avonturiers kan een sandboarding trip gemaakt worden op de vulkaan Cerro Negro. Overnachtingen op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 Leon – Esteli
Sefldrive in 1,5 uur naar het noordelijker gelegen Esteli midden in de bergen. Overnachting in een sfeervol boutique hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Esteli
Vrije dag ter besteding om te genieten van de omgeving. In de omgeving zijn diverse activiteiten te ondernemen zoals paardrijden en fietsen. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 Esteli – Matagalpa
Selfdrive naar de toegangspoort van het noorden zoals Matagalpa ook word genoemd. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 Matagalpa
Vrije dag ter besteding om de omgeving te verkennen. Dit gebied van Nicaragua is het hele jaar door groen met bossen, bergen, akkers en regenwouden. Voor wandelaars is het noorden een goede plek om de natuur in te trekken. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 9 Granada
Selfdrive in 3 uur naar de koloniale stad Granada, gelegen aan het meer van Nicaragua. Overnachting in een koloniaal hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10 & 11 Granada
Vrije dagen ter besteding om de kleurrijke stad te verkennen. Ook kan er een uitstapje gemaakt worden naar de Isletas of een bezoek worden gebracht aan het meer van Apoyo. In de stad zelf kunnen ook leuke activiteiten ondernomen worden zoals een workshop chocolade maken of sigaren draaien of er kan een kook workshop gevolgd worden. Overnachtingen in een koloniaal hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 12 Granada – Ometepe
Selfdrive naar de haven van San Jorge. Oversteek per ferry (auto gaat mee op de ferry) naar Moyogalpa (oversteek duurt 1 uur). Aankomst en selfdrive naar de andere kant van het eiland Concepcion. Overnachting in een ruime houten bungalow met uitzicht op het meer op basis van logies en ontbijt.

Dag 13 & 14 Ometepe
Vrije dagen ter besteding om het gebied rondom de vulkanen te verkennen. Er kan gezwommen worden bij de natuurlijke baden van Ojo de Agua of een wandeling gemaakt worden naar de waterval van San Ramon. Voor de meer avontuurlijke reizigers is een kajak trip bij Rio Istian de moeite waard of een beklimming van een van de vulkanen. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 15 Strand
Selfdrive naar de haven van Moyogalpa voor de oversteek per ferry naar San Jorge. Selfdrive naar het strand. Er zijn meerdere plekken mogelijk zoals een boutique hotel bij het surfersgebied Popoyo of een luxe resort bij Playa Ocotal of overnachtingen in het badplaatsje San Juan del Sur. Ook is het mogelijk om terug te rijden naar Managua en naar Corn Island te vliegen.

Dag 16 & 17 Strand
Vrije dagen ter besteding om te relaxen. Overnachtingen op basis van logies en ontbijt.

Dag 18 Nandaime
Selfdrive naar de kleinschalige eco lodge gelegen op een uur rijden van Managua. Onderweg kan een bezoek worden gebracht aan de Masaya vulkaan. Met de auto is het mogelijk om naar boven te rijden waarbij men vlak bij de kraterrand kan parkeren en de vulkaan van dichtbij te zien. Het hangt van de wind af of het lava te zien is. Ook is het mogelijk om het Masaya park in de avond te bezoeken. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 19 Nandaime
Vrije dag ter besteding om te genieten van de lodge en omgeving. Rondom de lodge leven diverse vogels en brulapen. De lodge beschikt ook over een klein zwembad. Er kan deze dag ook een bezoek worden gebracht aan de Mombacho vulkaan waarbij 2 verschillende wandelpaden rondom de kraterwand liggen. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 20 Managua vertrek
Na het ontbijt een privé transfer naar het vliegveld

 

 

Prijs:

Prijs op aanvraag

Inbegrepen:

 • Privé transfers van en naar vliegveld
 • Bij aankomst welkomst pakket
 • Overnachtingen in goede middenklasse en luxe accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto 4 x 4 inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en all risk verzekering (CDW en
  aanvullend inbegrepen)
 • 24/7 lokale assistentie bereikbaar

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Managua
 • Entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drank
 • Overige opties bij de huurauto en benzine
 • Fooien
 • Vaccinaties
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00 per persoon en € 2,50 calamiteiten per boeking

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen