Ethiopië

Ethiopië

Bij Ethiopië denkt men eigenlijk niet meteen aan vakantie. Wij associëren het land eerder met broodmagere mensen, dorre vlakten en oorlog. Maar dat beeld klopt niet. De Ethiopische beschaving is eeuwenoud, het christendom arriveerde hier eerder dan in de rest van de wereld. Ook is Ethiopië het enige land in Afrika dat nooit werd gekoloniseerd. Het kent een eigen alfabet en kalender. Voor veel Ethiopiërs is dit alles onlosmakelijk verbonden met hun identiteit.

 

Noem Ethiopië maar een culturele verzamelplaats. Het land beschikt over kerken met een schat aan religieuze voorwerpen, rotsschilderingen, archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed en vele paleizen. Getuigen zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de kastelen in Gondar uit de 16e eeuw, de eeuwenoude kloosters in en rond Lake Tana en de tempel in Yeha.
Ethiopië heeft een zeer jonge en explosief groeiende bevolking. De bevolking groeide van 33,5 miljoen in 1983 tot 78 miljoen in 2008. Er wonen ruim tachtig verschillende kleurrijke volkeren en stammen ieder met zijn eigen cultuur en religie. De meest bekende stammen zijn o.a. Mursi, Karo, Konso, Hamer, Dorze, Atar en Surma.

 

Het landschap bestaat uit onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen, woestijnen en heeft grote rivieren. De flora is heeft zich wonderwel aangepast aan de hoogtezones en groeien op vele plaatsen uitbundig. Ethiopië telt meer dan 800 vogelsoorten en heeft diersoorten die nergens elders op de wereld voorkomen, zoals Ethiopische wolven, de Gelade baviaan, de Simien vos en de Walia steenbok.
Het land is wat toerisme betreft sterk in opkomst, maar is nog in een ontwikkelingsfase daardoor is het land niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Het is ook kennismaken met een van de armste landen ter wereld wat met zich meebrengt dat naast indrukwekkende, interessante en mooie dingen er ook schrijnende dingen waarneembaar zijn. Reizen in Ethiopië is een bijzonder avontuur met zijn eigen aantrekkingskracht. De infrastructuur is in ontwikkeling, de voorzieningen zijn over het algemeen niet optimaal maar de bevolking is puur en vriendelijk en vergoeden alle ongemakken.

Algemene informatie Ethiopië

Hoofdstad

Addis Ababa

 

Beste reistijd

Oktober t/m mei, regentijd is in juni t/m augustus.

 

Vluchtduur

8.00 uur

 

Taal

De officiële taal van het land is het Amharic. Maar uiteraard wordt er ook Engels gesproken. Ethiopië heeft een eigen schrift dat afwijkt van het westerse handschrift.

 

Tijdsverschil

1 uur later in zomertijd / 2 uur later in wintertijd.

 

Internationale luchthavens

Addis Ababa (ADD)

 

Eten en drinken

Injera is het belangrijkste gerecht in Ethiopië. Het is een soort koude pannenkoek bedekt met groente, vis en/of vlees. De plaatselijke bevolking eet de hele dag door Injera. Thee, koffie, frisdrank en bier kan overal verkregen worden. Probeer ook eens de Ethiopische wijn. Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. Bij de maaltijden staat er geen varkensvlees of alcohol op de menukaart. Het eten in Ethiopië is zeer eenvoudig en eentonig en wordt vaak bijna koud geserveerd. Water zonder koolzuur is bijna niet te krijgen en peperduur. Wel is er overal mineraalwater met koolzuur te verkrijgen.

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma:

van tot