Bhutan

Bhutan

Vier seizoenen op de toppen van geluk!

 

In het Himalaya Koninkrijk Bhutan is het nog een privilege om te kunnen reizen.
Bhutan of Druk Yul genaamd (Land van de Donderdraak), biedt de huidige veeleisende reiziger nog een pure reiservaring. Het is een Koninkrijk, waar de tijd heeft stil gestaan, gelegen op de majestueuze Himalaya bergtoppen en is een van de laatste verborgen paradijzen op aarde. Het authentieke leven van alledag neemt de bezoeker mee en laat deze reizen door een land van prachtige natuur, bijzondere cultuur en schitterende berglandschappen.
Bhutan ligt in de Himalaya’s op een gemiddelde hoogte van 2100 mtr., heeft een oppervlakte van ongeveer 40.000 km en 72% daarvan is bedekt met bossen. Er wonen ongeveer 700.000 mensen , waarvan 75.000 in de hoofdstad Thimpu. Het vliegveld ligt in de tweede stad van het land, Paro.
Bhutan is het laatste land op aarde, waar het Tantristisch Boeddhisme nog in zijn authentieke vorm gepraktiseerd wordt en is in de hele wereld bekend voor zijn Bruto Nationaal Geluk. Menig reiziger kan de uitspraak, Geluk is meer dan een droom, als hij terug komt uit Bhutan, beamen.

 

Bhutan biedt het gehele jaar unieke reismogelijkheden.Het voorjaar is de periode van de rhododendrons en wilde azalea’s. De prachtige tinten van appel- en perenbloesem kleuren de valleien. Ook is het de tijd van de religieuze festivals, Tsechus, die in verschillende kloosters verspreid door het land worden gehouden. De zomer is, ondanks dat het regelmatig kan regenen, de beste tijd om een trekking te maken. Dit land, met zijn vele bergen, is een unieke bestemming voor de ervaren wandelaar. Het hele land is dan gehuld in het groen, de valleien staan vol met wilde bloemen en bloeiende bomen. Met recht paradijselijk! Wanneer het herfst wordt is de bevolking druk op het land met het oogsten van de rijst. Ook zijn er in dit jaargetijde veel religieuze festivals. De reiziger, die in de herfst gaat, zal zeker kunnen genieten van de prachtige herfstkleuren, die een aparte sfeer in het land creëren.De winter is bijzonder om te ervaren. De dagen zijn dan over het algemeen zonnig, met schitterende blauwe luchten en koele nachten. Het is een ideale periode voor de actieve reiziger, biking en hiking zijn in dit jaargetijde mogelijk.
Waarom een reis naar Bhutan? Bij het kiezen van een reisbestemming zijn de meeste reizigers geinteresseerd in cultuur, natuur en willen ze genieten van rust, om de sleur van alledag even achter zich te laten. Dit zijn bij uitstek redenen om Bhutan te kiezen als een volgende reisbestemming. De vele gedecoreerde kloosters, majestueuze Dzongs (forten) en een aangenaam vriendelijke bevolking, maken een reis naar dit land onvergetelijk. Daarnaast biedt Bhutan u ook een grote diversiteit aan reismogelijkheden, zoals Heritage tours, festival arrangementen, hiking, biking, trekkings, maar ook spirituele tours, waarna u volledig onthaast weer naar huis gaat.

 

Algemene informatie Bhutan

Hoofdstad

Thimphu

 

Beste reistijd

Het gehele jaar door.

 

Vluchtduur

8:30 uur

 

Taal

Dzonka, Engels

 

Tijdsverschil

4 uur later in de zomertijd/ 5 uur later in de wintertijd

 

Internationale luchthavens

Paro

 

Eten en drinken

Bijna alle restaurants serveren Indiase en Chinese gerechten. De typische Bhutanese keuken is ook overal te bestellen. Ook speciale dieten dienen bij de boeking te worden aangegeven zodat er tijdig rekening mee gehouden kan worden. Daar het aanbod van restaurants steeds meer uitbreid is het niet meer per se noodzakelijk om in het hotel de maaltijden te gebruiken

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: