Guatemala

Guatemala

Bekend om:

 • Chichicastenango, de grootste markt van Midden Amerika
 • Het kratermeer Lago de Atitlan op 1500 meter hoogte omgeven door vulkanen
 • Tikal, de grootste Maya site van Guatamala met de hoogste tempels van het hele Maya rijk
 • Panajachel aan het meer van Atitlán
 • Rio Dulce, verbindt het grootste meer van het land (Lago de Izabal) met de Caribische Zee
 • Het Caribische Livingston, gelegen aan de monding van de Rio Dulce
 • Quetzaltenango in een dal op 2333 meter hoogte

REISERVARINGEN

Anne: De zeer indrukwekkende oude Maya cultuur in combinatie met de kleurrijke markten, prachtige koloniale steden en de schitterende landschappen die o.a. bepaald worden door de hoeveelheid vulkanen hebben diepe indruk op mij gemaakt. Vooral hoe kleurrijk dit land is, werkelijk prachtig al die kleuren. Zelf heb ik na een intensieve rondreis nog een stukje door Belize gereisd met als afsluiter het strand van Belize, ideale combinatie ! Door de hoogteverschillen en zou ik Guatemala niet zo snel adviseren met hele kleine kinderen.

reissuggesties

 • Neem deel aan een van de community projecten
 • Boek een Spaanse cursus
 • Pittige nachtwandeling van Quetzaltenango naar Lake Atitlan (10 – 12 uur)
 • Bezoek Semuc Champey met turquoise water
 • Bezoek Monterrico met prachtig zwart zandstrand met mangroves in achterland
 • Breng een bezoek aan de kunstenaar Benedicto Ixtamer die de rijke Maya historie vastlegt in zijn schilderijen
 • Bezoek Guatemala tijdens Pasen (dure periode maar zeer indrukwekkend)
 • Street Food tour met een lokale gids

vervoersmogelijkheden

 • Privé transport met eigen chauffeur en / of gids (auto of busjes afhankelijk van de grootte van het gezelschap)
 • Binnenlandse en internationale vluchten (b.v. naar Belize)

populaire reizen

Algemene informatie Guatemala

Hoofdstad

Guatemala Stad

 

Beste reistijd

De temperaturen in Guatemala zijn voornamelijk afhankelijk van de hoogteverschillen en niet zozeer van de tijd van het jaar. Tot ongeveer 800 meter heerst er een heet en vochtig klimaat, temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden. Daarboven tot ongeveer 1600 meter een gematigd klimaat met temperaturen tussen de 16 graden en 25 graden en nog hoger begint het koele klimaat, waar het ’s nachts kan afkoelen tot rond het vriespunt. Guatemala kent twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei, en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. In de tropische regen- en nevelwouden regent het zeker negen maanden per jaar veelvuldig. Aan de Caribische kust valt meer regen dan in het binnenland. Laat je niet afschrikken door de regentijd, want de buien vallen meestal in de namiddag en daarna is alles lekker fris.

 

Vluchtduur

19.15 uur (met 1 overstap )

 

Taal

Spaans.
De Engelse taal wordt in de toeristische plaatsen redelijk begrepen.

 

Tijdsverschil

8 uur vroeger in zomertijd / 7 uur vroeger in wintertijd

 

Internationale luchthavens

Guatemala Stad en Flores

 

Eten en drinken

De Guatemalaanse keuken is keuken is eenvoudig en lijkt een beetje op op die van Mexico. Taco’s en tortilla’s (aan)gevuld met kip, vlees en maïs. Maar ook guacamole en pepers kom je veel tegen. De lunch en het avondeten zijn warme maaltijden. Door de ligging aan de kust, wordt er ook vis gegeten. Vooral witvis en garnalen. Ceviche (rauwe vis met ui) is een populair gerecht. Aan de oostkust, door de mix van Afrikanen en indianen, eten ze soms wat exotischer. De lokale specialiteit daar is ‘tapado’, een stoofpotje. Op straat kun je een Shuco kopen, een soort hotdog met o.a. guacamole, chorizo en bacon. Mango’s worden ook overal verkocht, vaak met citroen en zout. Het lokale drankje ‘Atol de Elote’ is gemaakt van mais. In de meeste hotels en restaurants staan internationale gerechten op de kaart.

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: