Mongolië

Mongolië

Mongolië staat bekend als een van de oudste landen ter wereld. Het land kent veel musea waar o.a. dinosaurus fossielen te zien zijn. Het landschap is heuvelachtig met steppegebieden, berggebieden en woestijnen. Het land kent bijna geen infrastructuur en daarom is het meest gebruikte vervoersmiddel het paard. De bevolking leeft veelal in tenten en heeft als voornaamste inkomstenbron de veeteelt. Overal rondom de tenten zijn schapen kuddes te zien. In het zuiden van Mongolië ligt de Gobi-woestijn met de Yoliin Am kloof , een kloof waar het hele jaar door meters dik ijs te vinden is.

 

Mongolië het land van de uitgestrekte vlaktes en Dzjenghis Khan is zeker een bezoek waard. Rij te paard door het Terelj National Park van ger naar ger of vier het Nadeem feest in hoofdstad Ulaan Batar of bring een bezoek aan het Golden Eagle festival. Genieten van de bekende worstel sport in Mongolie en laat u inspireren voor een onvergetelijke reis door dit spectaculaire land.

 

Algemene informatie Mongolië

Hoofdstad

Ulaanbaatar

 

Beste reistijd

Juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Mongolië te reizen. Hiermee vermijdt u de strenge wintermaanden en de perioden met zandstormen.

 

Vluchtduur

11.30 uur

 

Taal

Mongools

 

Tijdsverschil

West Mongolië: 6 uur later in de wintertijd/ 5 uur later in de zomertijd
Centraal en Oost Mongolië: 7 uur later in de wintertijd/ 6 uur later in de zomertijd

 

Internationale luchthavens

Chinggis Khaan

 

Eten en drinken

In Mongolië serveert men over het algemeen uitgebreide maaltijden, waarbij veelal schapenvlees wordt geserveerd. Aangezien vlees de basis is voor elke maaltijd kan de keuze aan maaltijden voor vegetariërs nogal beperkt zijn. Daarnaast gebruikt men in Mongolië veel melkproducten.

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: