Colombia

Colombia

Bekend om:

 • Koloniale stad Cartagena
 • Koffiedriehoek
 • Cocora vallei met wax palmbomen tot zo’n 60 meter hoogte
 • Tayrona Nationaal park met prachtige stranden, jungle en de Ciudad Perdid
 • Archeologische park San Augustin
 • Gigantische zeeschildpadden (september t/m december leggen ze eieren)
 • Walvissen spotten (juli t/m oktober)
 • Witte palmstranden aan de noordkust

REISERVARINGEN

Anne: Een land dat 11 x zo groot is als Nederland en enorm divers. Ik ben enorm onder de indruk van de bruisende steden, enorm lieve, opgewekte en behulpzame bevolking, de ruige jungle, prachtige stranden vol met palmbomen. Tevens hebben de cultuur en zeker ook de geschiedenis van Colombia indruk gemaakt. 20 jaar geleden voor t eerst bezocht en laatste keer in 2017 een maand samen met mijn zoontje, werkelijk een fantastisch land!

reissuggesties

 • Gratis Grafitti tour in Bogota
 • Modderbad in Totumo vulkaan
 • Relaxen tijdens een tubing tour
 • Paragliden boven Medellin
 • Kookworkshop

vervoersmogelijkheden

 • Huurauto (dit bieden wij pas sinds kort aan en is geschikt voor de meer avontuurlijke reiziger, tevens niet overal mogelijk)
 • Privé transport met eigen chauffeur en / of gids (auto of busjes afhankelijk van de grootte van het gezelschap)
 • Binnenlandse en internationale vluchten (b.v. naar Bolivia of Ecuador)

populaire reizen

Algemene informatie Colombia

Hoofdstad

Bogota

 

Beste reistijd

Colombia kan het hele jaar door bezocht worden maar december t/m februari en juli en augustus zijn de drogere seizoenen. Colombia ligt dicht bij de evenaar en kent grotendeels een tropisch klimaat waarbij de temperaturen het hele jaar door vrij hoog liggen. De hoogteverschillen zorgen voor klimaat verschillen. Het uiterste noordoosten van Colombia is het droogste, dit kent een combinatie van een warm woestijnklimaat en een warm steppeklimaat. Ook het zuidwesten van Colombia kent een mix van een warm woestijnklimaat, een warm steppeklimaat en een warm zeeklimaat. Het noorden kent een regenseizoen dat loopt vanaf mei t/m november en is het in de andere maanden relatief droog. De natte kust langs de Grote Oceaan (Pacific) kent geen echt regenseizoen, hier valt in vrijwel de hele regio gedurende het hele jaar veel neerslag. In het Amazonegebied in het zuiden van Colombia zijn de seizoenen omgedraaid. De periode juni t/m september is hier minder nat dan de rest van het jaar, maar de hoeveelheden regen zijn ook in deze ‘droge’ maanden nog vrij hoog.

 

Vluchtduur

10.55 uur (directe vlucht KLM) Bogota of Cartagena

 

Taal

Spaans.
De Engelse taal wordt in de steden redelijk begrepen maar landinwaarts op veel plekken alleen Spaans.

 

Tijdsverschil

7 uur vroeger in zomertijd / 6 uur vroeger in wintertijd

 

Internationale luchthavens

Bogota, Cartagena

 

Eten en drinken

Een bekend gerecht in Colombia is Arepa, een soort broodje van maïs meel. Andere populaire gerechten zijn Bandeja Paisa (een mix van worst, bonen, rund- en varkensvlees, avocado en ei), Ajiaco (kippen soep met maïs een gerecht uit het Andes gebergte) en Tamale (varkensvlees met rijst en groente in bananenblad). De Colombianen drinken zelf heel veel koffie. Tinto is een klein kopje zwarte koffie en heel bekend in Colombia. Thee wordt niet veel gedronken in Colombia maar is wel verkrijgbaar. Zeker in de bergen waar coca tea wordt verbouwd. Andere bekende drankjes zijn Lulada (een koud drankje gemaakt van de lulo fruit en limoen), Chocolate santafereno ( een soort hete chocomel geserveerd met kaas) en Aguardiente ( alcohol met anijs. Een behoorlijk sterk drankje).

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: