Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka is een land in Zuid-Azie. Het is een eiland in de Indische Oceaan en ligt ten zuidoosten van de zuidpunt van India. Sri Lanka wordt wel de parel van de Indische Oceaan genoemd.? Een soort directe verbinding met India wordt gevormd door de zogenaamde Adam’s Bridge, een verzameling zandbanken, koraalriffen en eilandjes, dat zich uitstrekt van het eilandje Mannar tot aan het Indiase vasteland.
Door de gunstige ligging op het pad van de grote zeeroutes tussen West-Azie en Zuidoost-Azie is Sri Lanka van oudsher een strategische marinebasis en een centrum van boeddhistische religie en cultuur van de oudheid..
Sri Lanka staat bekend vanwege de productie en export van thee, kinine, koffie, rubber en kokosnoten. De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka, de tropische bossen, stranden en het landschap, evenals zijn rijke culturele erfgoed, maken het een wereldbekende toeristische bestemming.

Algemene informatie Sri Lanka

Hoofdstad

Colombo

 

Beste reistijd

december t/m maart

 

Vluchtduur

11.00 uur

 

Taal

Singaleens, Tamil

 

Tijdsverschil

3,5 uur later in de zomertijd/ 4,5 uur later in de wintertijd

 

Internationale luchthavens

Colombo (CMB)

 

Eten en drinken

Het eten in Sri Lanka is goed en wordt meestal ter plekke bereid. Voor een maaltijd betaalt u meestal tussen de €3 en €10, zelfs in luxere restaurants. Wanneer u bekend bent met de Indiaase keuken, dan ontloopt dit Sri Lanka niet veel. Veel maaltijden zijn vegetarisch en gebaseerde op rijst en curry. Men serveert vaak diverse soorten groenten en in sommige gevallen vlees. Let op: een traditionele curry kan best heel pittig zijn, al houdt men hier voor toeristen vaak wel rekening mee. Indien u echt moet blussen, neem dan witte rijst. Een lokale specialiteit is de lamprai: een bananenblad gevuld met rijst, groenten en vlees. Op veel plekken kunt u vers fruit bestellen en daarbij uiteraard ook verse fruitsappen. Het kraanwater in Sri Lanka is niet voor consumptie geschikt. U kunt overal flessen mineraalwater kopen en op veel hotelkamers staat een flesje water voor u klaar, let wel op de verzegeling hiervan!
De traditionele Ceylon thee wordt veel gedronken, hoewel de Srilankanen deze het liefst met veel melk en veel suiker drinken. Koffie, matig van kwaliteit, is in de hotels en restaurants ook verkrijgbaar.


Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma: