Malawi

Malawi

Het zuidelijke deel van de Great Rift Valley, de grote slenk, in Afrika beslaat bijna de hele lengte van Malawi, dat ingesloten ligt tussen Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Mozambique. Het land is ongeveer zo groot als Engeland. De nationale taal van Malawi is Chichewa, maar Engels is de officiële taal.
Temperaturen worden grotendeels beïnvloed door de hoogte en het meer. De gebieden rond het meer hebben weinig neerslag en een warm klimaat, terwijl de hoger gelegen plateau een verfrissend klimaat hebben. Het droge seizoen is van mei tot oktober en de regentijd van november tot april. In de lager gelegen delen kan de temperatuur oplopen tot 37ºC in het warme seizoen. In de droge tijd is lichte vorst mogelijk boven de 1000 meter. De diverse nationale parken, Nyika, Kasungu, Lengwe, Liwonde en Lake Malawi, zijn zeer contrasterend.
De verschillen tussen laagland en bergplateau, een immense binnenzee en tropische rivieren, bossen, grasland en moerassen bieden alle mogelijkheden om fauna en flora ongestoord te kunnen observeren.

 

Het Lake Malawi is ongeveer 580 km lang en 50 km breed. De temperatuur varieert er van 21ºC in juli tot 26ºC in januari. Het meer biedt diverse watersportmogelijkheden zoals vissen, snorkelen en duiken. Ook is het mogelijk een PADI duikbrevet te halen. In het meer komen meer dan 500 verschillende vissoorten voor.
De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.

 

Algemene informatie Malawi

Hoofdstad

Lilongwe

 

Beste reistijd

mei t/m augustus

 

Vluchtduur

9.00 uur

 

Taal

Chichewa en Engels (andere talen: Chitumbuka en andere Bantoe-talen).

 

Tijdsverschil

Één uur later in de zomertijd/ 2 uur later in de wintertijd

 

Internationale luchthavens

Blantyre (BLZ), Lilongwe (LLW)

 

Eten en drinken

In Malawi wordt de geroosterde maiskolf veel gegeten. Daarnaast staan sweet potato en cassava op het menu. Ook de vis is een lekkernij. Het beste gedeelte van de vis, de vissenkop, gaat vaak naar de man des huizes. Bekende gerechten zijn de Chambo (een Lake Malawi-vis) en Nsimia (maishavermoutpap) wordt als basis bij zo ongeveer alles gegeten. Tropische vruchten zijn ook een onderdeel van het dagelijkse menu. Er wordt prima bier in Malawi geschonken en de wijn wordt geïmporteerd uit Zuid-Afrika.


Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma:

van tot