Botswana

Botswana

De diamant van Afrika
 
Botswana is een land van contrasten en opvallende schoonheid en is ongetwijfeld een van de meest opwindende vakantiebestemmingen. Botswana grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia, Angola en Zuid-Afrika. Het grootste deel van het land wordt bedekt door de Kalahari woestijn, savanne en grasland. De oppervlakte van Botswana is bijna 600.000 vierkante kilometer. Botswana is daarmee ongeveer 16 keer zo groot als Nederland.
De oorspronkelijke bewoners van dit land zijn de Bosjesmannen ook wel San genoemd. Traditioneel zijn zij jagers en nomaden, maar nu leven nog slechts enkele duizenden op deze manier in de Kalahariwoestijn. Vee is het belangrijkste teken van welvaart en prestige.
 
In het algemeen is het land vlak, het hoogst gelegen punt is ongeveer 1100 m. De bevolking heeft zich voor 85% geconcentreerd in het oostelijk gedeelte van het land waar water is. Het regenseizoen is van oktober tot april waarbij de hevigste regens in december en januari vallen. De gemiddelde temperatuur in januari (een zomermaand) varieert van maximaal 35 graden tot minimaal 20 graden. De winter brengt een bijna wolkenloze hemel. De winter temperaturen (juli) variÎren van maximaal 25 graden tot minimaal 8 graden Nationale parken en reservaten beslaan 17% van de oppervlakte van dit land. Chobe Nationaal Park en Moremi Wild Live Reservaat behoren bij de beste wildparken van dit continent. De Okavango Delta is de grootste binnenlands gelegen delta van de wereld. Dit “Water in de woestijn” fenomeen heeft zich ontwikkeld tot een uniek en fascinerend ecosysteem en is derhalve een bezoek meer dan waard.
Bezienswaardigheden van Botswana zijn: Chobe Nationaal Park, Chobe Rivier, Kalahari, Kasane Forest Reservaat, Khama Rhino Sanctuary, Khwai rivier, Kubu Island, Makgadikgadi, Mapungubwe Nationaal Park, Maun, Moremi Wildlife Reservaat, Ngepi, Nxai Pan Nationaal Park, Okavango Delta, Savuti, Victoria Falls.
De reizen zijn voorbeeldreizen. Ziet u iets wat u aanspreekt, neem dan contact met ons op zodat wij uw wensen kunnen bespreken en samen voor u de perfecte reis op maat kunnen maken.

Algemene informatie Botswana

Hoofdstad

Gaborone

 

Beste reistijd

April tot en met december

 

Vluchtduur

Geen rechtstreekse vluchten naar Botswana, overstap vaak via Johannesburg (ZA).

 

Taal

Engels, Setswana, Kalanga, Herero en Tswana.

 

Tijdsverschil

’s Winters 1 uur later dan in Nederland.

 

Internationale luchthavens

Gaborone (GBE), Ghanzi (GNZ) en Maun (MUB).

 

Eten en drinken

Voedsel en water zijn in Botswana minder betrouwbaar. Door zich aan onderstaande regels te houden is de kans op een darminfectie te beperken. Was de handen altijd met
water en zeep voor het eten en na gebruik van een toilet. Vermijd het drinken van leidingwater en wees voorzichtig met het gebruik van ijsklontjes. Gekookt water en water
dat in verzegelde flessen verkocht wordt, kan veilig gedronken worden. Zorg, vooral in droge, hete gebieden, dat men voldoende vocht binnenkrijgt. Rauwkost en fruit, dat al geschild is, zijn niet altijd veilig. Evenals ongekookte melk, ijs en rauwe melkskaas. Vlees en vis moeten goed gekookt of doorbakken zijn. Voedsel dat al lange tijd staat,
zelfs als het gebakken of gekookt is, is een welkome voedingsbron voor allerlei bacteriën.

 

Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma:

van tot