Botswana Lodge naar Lodge groepsreis of individueel

Lodge naar Lodge groepsreis

12 daagse reis

Botswana, Namibië en Zambia rondreis in groep van maximaal 12 personen Overnachtingen in accommodaties. Gedurende reis bezoek aan verschillende zeer dierrijke nationale parken en wildreservaten. Reis kan ook individueel gemaakt worden bij 2 personen.

Hoogtepunten van deze reis

Caprivi strip Namibië, Okavango Delta, Moremi Wildpark, Makgadikgadi Pannen en het Chobe Nationaal park in Botswana. Livingstone met de Victoria watervallen in Zambia.

Beknopte route:

Dag 1: livingstine Zambia naar Caprivi Strip, Namibië
Dag 2: Mudumu Wildpark: game-drive en boot tocht op de Kwando Rivier
Dag 3: Caprivi Strip via Popa Falls naar de Okavango Delta
Dag 4: Okavango Delta. Mokoro excursie
Dag 5: Maun.
Dag 6: Moremi Wildpark (oosten) Khwai Concessie : game-drives
Dag 7: Moremi Wildpark (oosten) Khwai Concessie : game-drives
Dag 8: Makgadikgadi Pannen
Dag 9: Nata Bird Sanctuary en Chobe Nationaal Park
Dag 10: Chobe Nationaal Park: game-drives en Chobe riviercruise
Dag 11: Livingstone.
Dag 12: Uitvliegen of reis verlengen

Verleningsmogelijkheden:
Livingstone, Victoria Falls Zimbabwwe, Zuid Afrika

Dag 1: Reis naar de Caprivi Strip in Namibië
De safari begint iom 09.00 uur in Livingstone, Zambia. Vertrek en de grens van Namibië Katima Mulilo wordt overgestoken. Na de grenspost lunchen. Na de lunch wordt de reis voorgezet door de Caprivi Strip naar Camp Kwando of gelijke. Camp Kwando heeft een prachtig uitzicht over de Kwando Rivier dat een zijrivier is van de Chobe Rivier, dat de grens tussen Botswana en Namibië aanduidt. Overnachting op basis van volpension

Dag 2: Mudumu wildpark en bootcruise op de Kwando Rivier
Na ontbijt een game-drive door het Mudumu wildpark, een game-drive is een tocht in wagen op zoek naar het wild wat in dit gebied voorkomt zoals olifanten en verschillende soorten antilopen. In de namiddag een bootcruise over de Kwando Rivier.  Overnachting op basis van volpension

Dag 3: Okavango Delta
Vertrek naar de Popa watervallen voor een wandeling waar de stroomversnellingen van dichtbij gezien kunnen worden ( kleine waterval) De Okavango rivier stroomt van hieruit de Delta in. Liggend op de overstromingsvlakten van de Okavango Rivier ligt het Manhango wildpark wat bekend staat om de verschillende soorten antilopen en andere wilde dieren die hier leven. Vervolgens gaat de reis naar Nxamasere, gelegen in de Okavango Delta in Botswana. Overnachting op basis van volpension

Dag 4: Okavango Delta
De ochtend begint met een motorboot cruise over de papyrus omlijnde kanalen van de Delta . Vervolgens met mokoro’s ,traditionele uitgegraven kano’s, die eeuwenlang gebruikt waren door de Bayeyi River Bushmen om de ingewikkelde doorgangen van de Delta te navigeren. Deze excursie duurt een hele dag. Genieten van de schitterende natuur met de vele soorten vogels en dieren die in dit gebied leven.
Overnachting op basis van volpension

Dag 5: Okavango Delta – Maun
Vertrek naar Maun. Vrije tijd om het stadje Maun te ontdekken. Optioneel een vlucht over de Okavango Delta (45 min.) Tijdens deze magische ervaring bestaat de mogelijkheid om de grotere dieren te zien vanuit de lucht zoals olifanten, giraffen en nijlpaarden. Overnachting op basis van volpension

Dag 6: Moremi Wildpark
Vanuit Maun gaat de reis naar Khwai Rivier gelegen op de grens van het Moremi Wildpark één van de beste wildparken van Botswana. De aankomende twee dagen de tijd om het park te verkennen met de vele dieren en vogelsoorten. De game-drives zullen vroeg in de ochtend en later in de middag gemaakt worden als het wild actief is.
Overnachting op basis van volpension

Dag 7: Moremi Wildpark
De game-drives zullen vroeg in de ochtend en later in de middag gemaakt worden door het Moremi Wildpark als het wild actief is.
Overnachting op basis van volpension

Dag 8: Makgadikgadi Pannen
Lange dag van 480 km via Maun naar Nata aan de rand van Makgadikgadi, een tocht van ongeveer 7-8 uur rijden. Overnachting op basis van volpension.

Dag 9: Nata Vogelreservaat
Bezoek aan het Nata Vogelreservaat waar, afhankelijk van seizoen, de mogelijkheid bestaat om grote zwermen flamingo’s en/of pelikanen te zien. Vervolgens naar het plaatsje Kasane gelegen aan de rand van het Chobe Nationaal Park. Vrije tijd om Kasane te bezoeken. Overnachting op basis van volpension.

Dag 10: Chobe Nationaal Wildpark
Ochtend game-drive door het Chobe Nationaal Park, waar ongelofelijk veel wilde dieren leven, omdat er het gehele jaar water te vinden is. Grote kuddes olifanten lopen van en naar de rivier maar ook veel ander wild en omdat er zoveel herbivoren lopen, zijn er ook leeuwen en luipaarden te vinden. In de middag is er een boottocht over de Chobe Rivier.
Op de oevers is vaak al veel te zien. Overnachting op basis van volpension.

Dag 11: Livingstone
De Zambezi rivier wordt met een pondje overgestoken naar het leuke plaatsje Livingstone gelegen in Zambia. Er kan optioneel een bezoek gebracht worden aan de bekende Victoria watervallen maar ook Livingstone waar veel activiteiten te boeken zijn.
Overnachting op basis van volpension.

Dag 12: Livingstone
De reis eindigt deze dag na het ontbijt om 08:00 uur in de ochtend.
Reis kan verlengd worden met nog enkele dagen Livingstone.en Zuid Afrika.

Prijs:

Op aanvraag ( laagseizoen)
Op aanvraag ( hoogseizoen)

Vertrek laagseizoen:
01 maart, 05 april, 10 mei, 07 juni, 08 november, 22 november en 06 december

Vertrek hoogseizoen:
12 juli, 26 juli, 9 augustus, 30 augustus, 13 september, 27 september, 11 oktober en 25 oktober

Inbegrepen:

 • Accommodaties (in comfortabele kamers or luxueuze tenten)
 • Alle transportatie van locatie tot locatie
 • Alle aangeduide maaltijden
 • De service van een professionele gids
 • Alle entree kosten voor de parken die opgenomen zijn in het reisoverzicht
 • De safari voertuigen

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht
 • Optioneel bezoek aan de Victoria Watervallen en andere activiteiten in Livingstone
 • Optioneel vlucht over de Okavango delta
 • Transfers van en naar vliegveld
 • Persoonlijke uitgave, drank, tips en souvenirs
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00 en € 2,50 calamiteiten

 

Prijzen onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen