Oeganda

Oeganda

Oeganda, eens “De parel van het Britse rijk” in Oost Afrika, is een van de mooiste landen van dit continent. Een zesde gedeelte van het gebied is bedekt met water. Langs de westelijke grens ligt een van de hoogste bergketens van Afrika, de beroemde “Mountains of the moon”. De inwoners van Oeganda beweren dat de bronnen van de Nijl gelegen zijn te Jinja op de plaats waar deze rivier het Victoriameer verlaat. Oeganda kan werkelijk een land van meren worden genoemd. Bijna eenderde van het land is bedekt met water. Het Victoria meer, het grootste meer in Afrika, beheerst de zuidelijke grens van het land terwijl de Edward en Albert Meren de westelijke grens van het land uitmaken.

 

De mensen hebben in het algemeen een goede opleiding genoten en Engels is, net zoals in Kenia, de voertaal. De godsdiensten zijn het Christendom en de Islam. In de 18e eeuw was het Bagandan rijk het machtigste rijk in deze regio; het werd een Brits protectoraat in 1893 en verkreeg onafhankelijkheid in 1962. Er heeft in dit land veel onrust geheerst gedurende de laatste 15 jaar. Desondanks is de bevolking een van de vriendelijkste van dit continent.
Het klimaat in Oeganda is gelijk aan dat van Kenia, behalve dat er in Oeganda het hele jaar door wat regen valt. Het regent wat meer in mei en in de maanden oktober en november. De gemiddelde temperatuur bedraagt 25ºC. met een laagste temperatuur van 18ºC en een hoogste temperatuur van 30ºC.
Dit land was eens een land rijk aan wild, maar veel hiervan is gedood tijdens de regering van Idi Amin en tevens tijdens de oorlog die werd gevoerd om van hem verlost te worden. De wildpopulatie herstelt zich echter langzaam. Oeganda staat bekend om zijn berggorilla’s en chimpansees. Een bezoek aan deze dieren is zeer beperkt mogelijk en moet derhalve ruim van te voren worden besproken.

 

Algemene informatie Oeganda

Hoofdstad

Kampala

 

Beste reistijd

december t/m maart en juni t/m september

 

Vluchtduur

10.00 uur

 

Taal

Engels

 

Tijdsverschil

één uur later in de zomertijd/ 2 uur later in de wintertijd.

 

Internationale luchthavens

Entebbe International Airport, 40 km gelegen van de hoofdstad Kampala

 

Eten en drinken

Net als in de meeste Afrikaanse landen wordt er ook in Oeganda veel verse vis en vlees met rijst gegeten. Matoke is het nationale gerecht. Dit is een maaltijd met banaan, tomaat en vlees of vis. In veel gerechten wordt ananas en banaan gebruikt. Reden hiervoor is omdat deze twee fruitsoorten overal voor een zeer goedkoop te krijgen zijn. Het is belangrijk veel water te drinken, zeker in de zomermaanden. Er wordt aangeraden water uit flessen te drinken.


Momenteel werkt het Angeli Travel team hard aan een vernieuwde website. Hierdoor staat er op deze website tijdelijk alleen informatie over de bestemmingen die Angeli Travel aanbiedt en staan er geen voorbeeldreizen op. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bestemming en u zou daar graag voorbeeldreizen van willen zien, vul dan hieronder het formulier in en dan neemt het Angeli Travel team spoedig contact met u op.


Aanvraag reisprogramma:

van tot