Kleurrijk Marokko

Kleurrijk Marokko

8 daagse reis

Kleurrijk Marokko
Een 8 daagse rondreis met een bezoek aan de kleurrijke koningsstad Marrakech en meerdere indrukwekkende plaatsen in het binnenland. Maar ook de kustplaats Essaouira
Is zeker een bezoek waard.

Hoogtepunten van deze reis

De Koningsstad Marrakech, het Atlasgebergte, een fascinerende tocht over de 2280m. hoge Tizin-Tichka Pass, de indrukwekkende Todra-kloof, de Dades vallei, het imposante burchtstadje kasbah Aït ben Haddou en de kustplaats Essaouira

Beknopte route:

Dag 1: Marrakech
Dag 2: Marrakech
Dag 3: Ouarzazate
Dag 4: Dades – Ouarzazate
Day 5: Taoudant
Dag 6: Essaouira
Dag 7: Essaouira
Dag 8: Marrakech uitvliegen

Verlengingsmogelijkheden
Naar andere schitterende delen van Marokko

Vervoersmogelijkheden
Wagen met chauffeur
(selfdrive op aanvraag)

Dag 1: Marrakech
Bij aankomst in Marrakech een transfer naar de accommodatie gelegen in de oude stad. Na het inchecken kan er optioneel nog een wandeling gemaakt worden door het fascinerende oude deel van de stad met een bezoek aan het bekende Djemaa El Fna plein waar in de avond een bijna magische sfeer heerst. Bij één van de vele kraampjes kan wat gegeten worden of genieten van de muzikanten en de slangenbezweerders.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Marrakech
Na het ontbijt een excursie naar de Saadische tomben, het Bahia Paleis en het Musée de Marrakech en gaat de tocht langs de Koutoubia moskee. Daarna wandelend door de oude Medina (bazaar) naar het restaurant waar de lunch genuttigd wordt (voor eigen rekening). Na de lunch kan op eigen gelegenheid het Djemaa el Fna plein nogmaals bezocht worden maar ook andere bezienswaardigheden zoals de leerlooierij
Vrije avond om op eigen gelegenheid de stad nog meer te verkennen of genieten van de faciliteiten van het hotel.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 3: Ouarzazate
Na het ontbijt via het Atlas gebergte over de 2280m. hoge Tizin-Tichka Pass en door een indrukwekkend berglandschap naar Ouarzazate. Onderweg kunnen verschillende stops gemaakt worden. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 4: Dades – Ouarzazate
Bezoek aan de Dades vallei, waar een wandeling gemaakt kan worden. Onderweg zijn veel Kasbah’s te zien ( woningen). Vervolgens bezoek aan de Todra kloof voor een wandeling. Deze spectaculaire 15 kilometer lange kloof heeft loodrechte rotswanden van ongeveer 300 meter hoogte in een roze, rode of bruinige tint afhankelijk van het zonlicht. Na de wandeling terug naar Ouarzazate.
Overnachting op basis van logies en ontbjt.

Dag 5: Taroudant
Vertrek naar Taroudant, de oude hoofdstad en de bakermat van de Saadische dynastie. De imposante okerkleurige stadsmuur is een prachtig plaatje. Vrije middag en avond om Taroundant te verkennen.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 6: Essaouira
Na het ontbijt vertrek naar de kustplaats Essaouira. Onderweg wordt het oude burchtplaatsje Kasbah Ait Benhaddou bezocht. Deze oude Kasbah is volgens traditionele berber architectuur gebouwd en vandaag de dag is het nog bewoond. Het dorp is bekend geworden door verschillende films die hier zijn opgenomen, zoals ‘The Gladiator’ en ‘Prince of Persia’. Aangekomen in Essaouira met mooie stranden, pittoreske straatjes en indrukwekkende bazaars.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 7: Essaouira
Vrije dag om te genieten van het gezellig plaatsje Essaouira en de zee. Op een paar honderd meter afstand van de stad ligt het brede strand waar wandelingen gemaakt kunnen worden. Ook relaxen of zwemmen in de zee is mogelijk. Optioneel kunnen ook kameeltochten ondernomen worden. Essaouira is de thuishaven van een groep schilders bekend als “vrije kunstenaars”. De stijl van iedere schilder is uniek.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 8: Marrakech
Vrije laatste ochtend in Essaouira, vervolgens transfer naar het vliegveld van Marrakech.

 

 

Prijs:

€ 795,00 per persoon

 

Inbegrepen :

 • Transfer van/naar vliegveld
 • Vervoer in busje, 4×4 – of personen wagen
 • Bij 2-3 personen Engelssprekende chauffeur en in de steden Engelsprekende gidsen
 • Vanaf 4 personen een Engelsprekende gids tijdens gehele reis
 • Overnachtingen in 3-4 sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen:

 • Internationale retour vlucht en luchthavenbelasting,
 • Reis- en Annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele activiteiten
 • Entree gelden musea etc ( prijs ongeveer € 2,00 per persoon per entree)
 • Fooien, persoonlijke uitgaven, drankjes en niet genoemde maaltijden
 • € 20,00 per persoon boekingskosten
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen