WILDLIFE, AVONTUUR EN CULTUUR IN TANZANIA

WILDLIFE, AVONTUUR EN CULTUUR IN TANZANIA

13 daagse reis

Deze safari gaat naar alle beroemde natuurparken in het noorden van Tanzania, zoals Tarangire National Park, de Ngorongoro krater, Lake Manyara en natuurlijk de eindeloze vlakten van de Serengeti. Maar omdat net voor de Ngorongoro hooglanden van de bekende route afgeweken wordt, komt men ook in een heel ander gedeelte van het noorden: de zinderende vlaktes rondom het beroemde “rode” zoutmeer Lake Natron met de nog steeds actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai, de duizenden flamingos en de kleine Maasai dorpjes. De reis wordt afgesloten met een 2-daags verblijf bij de Maasai van Kilimanjaro.

Hoogtepunten van deze reis

Het bruisende leven van de stad Arusha – Koffietour – Honderden olifanten in Tarangire – Lake Natron: vulkaan, flamingos en watervallen – 3 volle dagen in de Serengeti – De Big Five in de Ngorongoro – Kanoën op Lake Manyara – Ontdek de traditionele Maasai stam.

Beknopte route:

Dag 1 Arusha
Dag 2 Stadswandeling en koffietour in Arusha
Dag 3 Game-drive in Tarangire Nationaal Park
Dag 4 Tocht naar Lake Natron
Dag 5 Wandelingen naar het meer en de watervallen
Dag 6 Tocht naar de Serengeti en game-drive
Dag 7 Game-drive in Serengeti Nationaal Park
Dag 8 Game-drive in Serengeti Nationaal Park
Dag 9 Game-drive in de Ngorongoro Krater
Dag 10 Game-drive en kanosafari in Lake Manyara Nationaal Park
Dag 11 Tocht naar de Kilimanjaro regio
Dag 12 Maasai activiteiten in Sanya Juu
Dag 13 Terugvlucht
 

Verlengingsmogelijkheden
Deze reis is uit te breiden met een verlenging aan het strand van Zanzibar, Pemba, Mafia of Fanjove
 

Vervoersmogelijkheden 
Safari voertuig (4×4 aangedreven) gereden door een Engelssprekende chauffeur/gids

Dag 1 Arusha
Aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro en transfer naar de eerste accommodatie in de stad Arusha. Overnachting op basis van logies en ontbijt.
 

Dag 2 Arusha
De eerste dag wordt doorgebracht in en om de stad Arusha, het “Hart van Afrika”. In de ochtend een uitgebreide stadswandeling met een bezoek aan de grote groente- en fruitmarkt. Na de (lokale) lunch gaat het verder naar een koffieplantage net buiten de stad voor een rondleiding. Hier ligt ook een heel bijzondere werkplaats voor gehandicapten, waar de mooiste sieraden en decoratieve accessoires van kralen en glas gemaakt worden. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 3 Tarangire Nationaal Park
Vertrek naar Tarangire voor de eerste game-drive (tocht in de 4×4 wagen in het park om het wild te zien wat hier leeft. De auto heeft een opklapbaar dak om goed uitzicht te hebben). Dit indrukwekkende park staat bekend om de vele olifanten (meer dan 6.000), die zich vooral in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, en de duizenden baobab bomen. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 4 Tarangire – Lake Natron
Ver van de gebaande toeristische paden gaat de reis verder naar het bizarre Lake Natron, door een adembenemend landschap en de statige Ol Doinyo Lengai. Het landschap is buitenaards en met de actieve vulkaan op de achtergrond zeer fotogeniek. Een avontuurlijke tocht over onverharde zandweggetjes door een desolate steppe waar de Maasai leven. Lake Natron is één van de vele alkaline meren van Tanzania en thuisbasis voor vele kleine schaaldieren en talloze flamingo’s. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 5 Lake Natron
Met een gids wordt het meer bezocht. De kleuren van as, gras, soda, flamingo’s en alkaline water maakt deze plek als landschap totaal anders dan de rest van Tanzania. Nadien een avontuurlijke wandeling naar de Ngare Sero watervallen, waar ook een verkoelende duik genomen kan worden. Voor de ervaren bergbeklimmers, kan deze dag optioneel de Ol Doynio Lengai beklommen worden. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 6 Serengeti Nationaal Park
Via een prachtige route gaat de reis verder naar de beroemde Serengeti. Het aanvankelijk onherbergzame rots landschap gaat geleidelijk over in dicht beboste heuvels en velden vol bloemen en karakteristieke cactusbomen. De Klein’s Gate is hier de toegang tot de Serengeti. Als een eerste game-drive gaat het nu verder naar het tentenkamp. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 7 Serengeti Nationaal Park
Dit park staat bekend om de Grote Migratie van duizenden gnoes en zebra’s die elk jaar weer de regen achternatrekken van het zuiden naar het noorden en weer terug. Maar er is nog veel meer te zien, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, olifanten, verschillende soorten antilopen, buffels en nog zoveel meer. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 8 Serengeti Nationaal Park
Nog een volle dag om te genieten van de weidse vlaktes van de Serengeti. Vandaag is ook de ideale dag om heel vroeg in de ochtend een prachtige heteluchtballontocht te maken (Optioneel). Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 9 Ngorongoro Krater
Vandaag is het tijd om de Ngorongoro te gaan ontdekken. De grootste nog intact zijnde krater ter wereld herbergt een prachtig gevarieerd landschap en ongeveer 30.000 dieren. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s maar ook olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. Overnachting in Karatu op basis van volpension.
 

Dag 10 Lake Manyara Nationaal Park
Kenmerkend aan dit wildpark zijn het enorm diverse landschap en zijn bijzondere bewoners. Tijdens een uitgebreide game-drive rondom het zoutmeer worden nijlpaarden, bavianen, boom klimmende leeuwen, en nog veel meer dieren gespot. In de namiddag een avontuurlijke kanosafari op het meer. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 11 Manyara – Kilimanjaro
De wilddierensafari zit erop en de reis gaat verder via Arusha naar de Kilimanjaro. In de steppe tussen de hoogste berg van Afrika en de Mount Meru wonen de Maasai. Ontvangst in de Maasai lodge gebeurt op gepaste wijze. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 12 Kilimanjaro
In en rondom de lodge worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een bezoek aan een Maasai dorp, een natuurwandeling onder begeleiding van een Maasai gids en een wedstrijdje speerwerpen. ’s Avonds worden eeuwenoude verhalen gedeeld rondom het kampvuur en de traditionele dans wordt opgevoerd. Overnachting op basis van volpension.
 

Dag 13 Kilimanjaro Airport
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro voor de terugvlucht naar huis of nog enkele dagen verlenging op één van de eilanden Zanzibar, Pemba, Mafia of Fanjove.

Prijs:

 

Hoogseizoen: € 3.500,00
Laagseizoen:  op aanvraag,-

 

 • Laagseizoen op aanvraag
 • Er gelden toeslagen tijdens de kerstperiode (21 december – 6 januari)
 • Reis is ook mogelijk in luxe accommodaties, prijs op aanvraag

Inbegrepen:

  • Overnachtingen in goede middenklasse lodges/tentenkampen
  • Maaltijden zoals beschreven
  • Luchthaven transfer op dag 1
  • 4×4 safari wagen met opklapbaar dak, koelbox, verrekijker en wifi
  • Engelssprekende chauffeur, tevens gids
  • Gamedrives zoals in het programma
  • Alle parkgelden, entrées en conservatiegelden
  • Mineraalwater, koffie en thee in de safari auto
  • Stadswandeling en koffietour in Arusha
  • Wandelingen Lake Natron en waterval
  • Kanosafari op Lake Manyara
  • Maasai-activiteiten in Sanya Juu
  • AMREF Flying Doctors evacuatie verzekering
  • Toeristenbelastingen

 

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht
 • Vaccinatiekosten
 • Visa ($50 per persoon)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Ballonvaart over de Serengeti
 • Beklimming van de Ol Doynio Lengai (prijs op aanvraag)
 • Zanzibar Infrastructuur Belasting (1,50 US$ per persoon per nacht, af te rekenen in het hotel)
 • Boekingskosten €20 per persoon
 • Calamiteiten €2,50 per boeking

 

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen