Bouke

Team member
E-mail: info@angelitravel.nl

Bouke is de dochter van Angeli van de Kerkhof en haar moeder nam haar vroeg mee naar verre bestemmingen. Zo begon ze als een klein ongeboren kind samen met haar moeder in 1990 aan een 1000 km kameeltocht van een maand door Kenia.

Een ” goede doelen” wandeltocht van ongeveer 7-8 uur per dag waarvan iedere kilometer voor 250 gulden werd verkocht voor de bedreigde zwarte neushoorns.

De Samburu-krijgers die deze 1000 km te voet begeleidde, noemde het ongeboren kind; Simba Kubwa ( grote sterkte leeuw). Bouke werd in juli 1991 geboren en haar sterrenbeeld is een leeuw. Of dit toeval was?

Tot op de dag van vandaag doet ze haar naam alle eer aan want ze is een echte Simba Kubwa en reist de wereld over. Je kan haar volgen op http://simbakubwa.nl/

Egypte werd de eerste grote reis van Bouke met een leeftijd van anderhalf jaar waar ze de harten veroverden van de lokale bevolking. De landen Marokko, Ethiopië, Kenia met Lamu, Tanzania met Zanzibar-, Pemba-, Mafia-eiland, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Mauritius, Lesotho, Seychellen, Swaziland en Zuid Afrika werden en worden nog steeds door Bouke bezocht. Maar ook veel landen in Azië heeft ze bezocht en bezoekt ze nog steeds zoals; Bhutan, Cambodja, China, India, Indonesië, Iran, Japan, Myanmar, Nepal, Sr-Lanka, Thailand en Vietnam. In Zuid en Latijns Amerikaanse landen komt ze ook heel graag en trok ze verschillende keren over dit continent naar Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galapagos eilanden, Guatemala, Honduras, Mexico, Peru .

Bouke beklom op 10 jarige leeftijd samen met haar moeder de Kilimanjaro en behaalde als jongste kind de top van deze grootste berg van Afrika.

Bouke en Angeli maken nog steeds enorm veel reizen en beleven veel avonturen. Ze hebben beiden een passie voor lokale bevolkingsgroeperingen, natuur-en wildparken, duiken, motorrijden en fotografie.