OP ZOEK NAAR DE GROTE TREK IN DE SERENGETI

OP ZOEK NAAR DE GROTE TREK IN DE SERENGETI

9 daagse reis

Duizenden wildebeesten, gazelles en zebra’s trekken jaarlijks in de droge tijd van het zuiden van de Serengeti naar het noorden en steken daarbij de Mararivier over richting Kenia. Later keren ze weer terug, steeds de regens achterna om zeker te zijn van verse graslanden. Een heel spektakel dat natuurlijk ook veel roofdieren aantrekt, zoals leeuwen, luipaarden en krokodillen. Deze reis neemt u mee naar de noordelijke regio Kogatende in de Serengeti en samen met uw privé gids gaat u deze megakuddes opsporen. U rijdt ook naar de Mararivier en wie weet krijgt u de kans om zo’n spectaculaire river crossing mee te maken!

Hoogtepunten van deze reis

Volledig verzorgde privé safari – Eigen gids en safari auto – 4 dagen in de Serengeti – Mara rivieroversteek – Big Five in de Ngorongoro – Boomklimmende leeuwen in Manyara – Nachtsafari in Manyara – Wandelsafari in Arusha NP – Binnenlandse vlucht Serengeti naar Arusha

Beknopte route:

Dag 01 Arusha
Dag 02 Game-drive in Arusha Nationaal Park met wandelsafari
Dag 03 Game-drive en nachtsafari in Lake Manyara Nationaal Park
Dag 04 Game-drive in de Ngorongoro Krater
Dag 05 Game-drive in het centrale gedeelte van Serengeti Nationaal Park
Dag 06 Game driving naar het noorden van de Serengeti
Dag 07 Game drive in het noorden van de Serengeti
Dag 08 Game drive in het noorden van de Serengeti
Dag 09 Vlucht van noord Serengeti terug naar Arusha

 

Verlengingsmogelijkheden
Deze reis is uit te breiden met een extra dag in het Serengeti Nationaal Park en extra dagen aan het strand. Vanuit het noorden van de Serengeti kan men rechtstreeks naar Zanzibar vliegen.

 

Vervoersmogelijkheden 
Safari voertuig (4×4 aangedreven) gereden door een Engelssprekende chauffeur/gids

 

Tanzania61

Dag 1 Arusha
Aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro en transfer naar de eerste accommodatie in de omgeving van Arusha. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Arusha Nationaal Park
Eerste game-drive in Arusha Nationaal Park (tocht in de 4×4 wagen in het park om het wild te zien wat hier leeft. De auto heeft een opklapbaar dak om goed uitzicht te hebben). Dit park op de hellingen van Mount Meru heeft geen roofdieren maar is landschappelijk heel gevarieerd met savanne, jungle en prachtige meren. Het is ook de ideale plek voor een wandelsafari samen met een bewapende ranger. Overnachting op basis van volpension.

Dag 3 Lake Manyara Nationaal Park
Tocht via Arusha naar Lake Manyara Nationaal Park. De rest van de dag is voor een uitgebreide game-drive in het park rondom het zoutmeer. Nijlpaarden, bavianen, boom klimmende leeuwen, en nog veel meer bijzondere inwoners. ’s Avonds is er een mysterieuze nachtelijke safari door het park. Juist de nachtdieren komen dan tevoorschijn, zo anders dan overdag. Overnachting op basis van volpension.

Dag 4 Ngorongoro Krater
Vandaag is het tijd om de Ngorongoro te gaan ontdekken. De grootste nog intact zijnde krater ter wereld herbergt een prachtig gevarieerd landschap en ongeveer 30.000 dieren. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s maar ook olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. Overnachting op de kraterrand op basis van volpension.

Dag 5 Serengeti Nationaal Park – Centraal
De reis gaat verder naar de beroemde Serengeti. Dit park staat bekend om de Grote Migratie van duizenden gnoes en zebra’s die elk jaar weer de regen achternatrekken van het zuiden naar het noorden en weer terug. Maar er is nog veel meer te zien, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, olifanten, verschillende soorten antilopen, buffels en nog zoveel meer. Overnachting op basis van volpension.

Dag 6 Serengeti Nationaal Park – Noord
Nog een volle dag om te genieten van de weidse vlaktes van de Serengeti. Vanuit het centrale gedeelte gaat de reis vandaag al wild spottend naar het noorden, waar in deze tijd van het jaar de Grote Trek zich bevindt. Overnacthing in de buurt van de Mara rivier op basis van volpension.

Dag 7 Serengeti Nationaal Park – Noord
Door naar de Kogatende streek in het noorden van de Serengeti, grenzend aan de Keniaanse Masai Mara. Hier moeten de kuddes gnoes en zebra’s de voor hen heel gevaarlijke Mara rivier oversteken. Vanaf een strategisch heeft men wellicht de kans om met eigen ogen zo’n rivieroversteek te aanschouwen. Zo’n indrukwekkend schouwspel van duizenden dieren die als een grote vlek de steile oevers van de rivier afdalen en beklimmen zal altijd bijblijven! Overnachting op basis van volpension.

Dag 8 Serengeti Nationaal Park – Noord
Een laatste dag in de Serengeti rondom de Mara rivier. Dit is ook een uitstekend moment om eventueel zo’n prachtige ballonsafari te maken, om vanuit de lucht de kuddes dieren te kunnen volgen. Overnachting op basis van volpension.

Dag 9 Serengeti Nationaal Park – Arusha
Na het ontbijt een laatste game drive naar de landingsstrip van Kogatende voor een prachtige panoramavlucht terug naar Arusha. Wie weet vliegt men zelfs over de Ngorongoro en kan de krater ingekeken worden! Vanaf het vliegveld van Arusha transfer naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro voor de terugreis of aansluitende vlucht naar Zanzibar of een ander eiland voor een verdiende strandvakantie.

Prijs

Hoogseizoen: € 4.120,-
Laagseizoen:  € op aanvraag,-

 • Er gelden toeslagen tijdens de kerstperiode (21 december – 6 januari)
 • Reis is ook mogelijk in luxe accommodaties, prijs op aanvraag

Inbegrepen:

 • Overnachtingen in goede middenklasse lodges/tentenkampen
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Luchthaven transfer op dag 1
 • 4×4 safari wagen met opklapbaar dak, koelbox, verrekijker en wifi
 • Engelssprekende chauffeur, tevens gids
 • Gamedrives zoals in het programma
 • Alle parkgelden, entrées en conservatiegelden
 • Mineraalwater, koffie en thee in de safari auto
 • Wandelsafari in Arusha NP
 • Nachtsafari in Lake Manyara NP
 • AMREF Flying Doctors evacuatie verzekering
 • Vlucht Kogatende – Arusha
 • Toeristenbelastingen

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen