Discover Peru

Discover Peru

22 daagse reis

Indrukwekkende rondreis met enorme diversiteit aan landschappen en klimaten. De reis gaat grotendeels over land. Van het woestijnlandschap in het westen, via het Andes gebergte, naar de hoogvlaktes van de Altiplano om vervolgens af te sluiten in het regenwoud van de Amazone. Een combinatie van cultuur en natuur in een redelijk tempo om zoveel mogelijk van dit kleurrijke land te zien. Tijdens deze reis bestaat de mogelijkheid om de reis wat avontuurlijker te maken met excursies zoals buggy rijden, sandsurfing, zip-lining, rafting of quad biking.

Hoogtepunten van deze reis

Lima, Paracas, Ica, Huacachina, Nazca, Arequipa, Colca Canyon … etc. 

Beknopte route:

Dag 1    Lima
Dag 2    Lima
Dag 3    Lima – Paracas
Dag 4    Paracas – Ica – Huacachina
Dag 5    Ica – Nazca
Dag 6    Nazca – Arequipa
Dag 7    Arequipa
Dag 8    Arequipa – Colca Canyon
Dag 9    Colca Canyon
Dag 10  Colca Canyon – Puno
Dag 11  Puno
Dag 12  Puno- Cusco
Dag 13  Cusco / nachtwandeling
Dag 14  Heilige Vallei
Dag 15  Heilige Vallei – Ollantaytambo – Machu Picchu
Dag 16  Machu Picchu – Cusco
Dag 17  Cusco / walking food tour of dagexcursie Rainbow Mountain
Dag 18  Cusco
Dag 19  Cusco – Amazone Puerto Maldonado
Dag 20  Amazone Puerto Malddonado
Dag 21  Amazone Puerto Maldonado
Dag 22  Amazone Puerto Maldonado – Cusco – Lima – vertrek

Verlengingsmogelijkheden
Deze reis is uit te breiden met een aantal vrije dagen verspreid over de reis om deze in iets rustiger tempo te kunnen maken. Ook mogelijk om te combineren met Bolivia of de Galapagos eilanden (Ecuador).

Peru12

Dag 1 Lima
Aankomst in Lima en privé transfer naar het hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Lima
Halve dag privé stadstour waarbij 3 verschillende historische periodes van Peru aan bod komen (Pre-Spaans, koloniaal en modern). Middag ter vrije besteding. Er kan ook gekozen worden voor de tour in de middag en de ochtend ter vrije besteding. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 Lima – Paracas
Privé transfer van het hotel naar het busstation voor de busrit (openbare bus) naar Paracas. (duur 3,5 uur / gereserveerde stoelen). Aankomst en privé transfer naar het hotel. In de middag optionele mountainbike tour in het Nationale Reservaat Paracas. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 Paracas – Ica – Huacahina
In de ochtend 2 uur durende tour naar de Ballestas eilanden in groepsverband. De Ballestas eilanden bestaan uit een groep rotseilanden waar vogels en zoogdieren leven. Er leven veel zeeleeuwen, pelikanen en (Humbold) pinguïns. Privé transfer naar het hotel en vervolgens privé transfer naar het busstation voor de openbare bus naar Ica (duur 1,5 uur). Aankomst en privé transfer naar hotel. In de middag 1 uur durende buggy tour in groepsverband. Tijdens deze tour is het ook mogelijk om sand boarding te proberen in de oase van Huacachina. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 Ica – Nazca
Privé transfer van het hotel naar het busstation voor de openbare bus naar Nazca (duur 2,5 uur). Vertrek 11.50 uur en aankomst 14.20 uur. Aankomst en privé transfer naar het hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Nazca – Arequipa
In de ochtend vluchtje over de bekende Nazca lijnen. Deze mysterieuze tekeningen zijn vermoedelijk gemaakt tussen 200 voor- en 900 na Christus. De tientallen reusachtige figuren van verschillende objecten als dieren, insecten, spiralen en driehoeken zijn alleen vanuit de lucht goed zichtbaar. Privé transfer naar het busstation voor de openbare bus naar Arequipa. Vertrek om 14.30 uur en aankomst 23.30 uur. (nachtbus met aankomst volgende ochtend ook mogelijk). Aankomst en privé transfer naar het hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 Arequipa
Vrije dag ter besteding in Arequipa om deze prachtige stad vol koloniale invloeden te bezichtigen. Hoogtepunt is het historische centrum: van enorme kerken tot gezellige pleinen en mooie straatjes. Ook is het mogelijk om optionele excursies te boeken zoals een fietstour of zip-lining. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 Arequipa – Chivay
3 – daagse excursie in groepsverband naar de Colca Canyon en Puno.

Dag 9 Chivay
Vrije dag ter besteding om te wandelen of de warmwater bronnen te bezoeken. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 10 Colca Canyon – Puno
Vroeg in de ochtend vertrek naar het uitkijkpunt Cruz del Condor. De kans is aanwezig om de condors voorbij te zien vliegen. De condor staat symbool voor het Andes gebergte. Terug naar Chivay en bezoek aan diverse uitkijkpunten. Na de lunch volgt de 5 uur durende rit over de Altiplano naar Puno. Onderweg worden ook diverse stops gemaakt. Aankomst rond 19.00 uur in Puno. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 Puno
Dagexcursie naar Uros en Taquile in groepsverband. Beiden eilanden liggen in het Titicaca meer. De 40 drijvende eilandjes van Uros bestaan allen uit totora. Vervolgens naar Taquile waar de inwoners leven zoals hun voorouders met het behoud van de tradities van de inheemse inwoners. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 12 Puno – Cusco
Privé transfer van het hotel naar het busstation voor de toeristen bus van Puno naar Cusco. Deze prachtige rit, Ruta del Sol, duurt zo’n 10 uur waarbij een aantal stops worden gemaakt. De eerste stop is bij Pukara, vervolgens over de Raya pass op 4319 meter hoogte. Buffet lunch en route inbegrepen. Na de lunch verder naar Andahuaylillas, met de prachtige kathedraal die bekend staat als “Sixtine Chapel of the Americas”. Aankomst op het busstation en privé transfer naar het hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 13 Cusco
In de middag rond 15.00 uur een privé “street food” tour. De tour begint op de San Pedro markt om kennis te maken met fruit en groenten van het Andes gebied. Onderweg kunnen Peruaanse speciliteiten geproefd worden zoals “El Rocotto” of “La Causa”. De tour eindigt rond 18.30 uur bij een restaurant waar een paar culinaire verrassingen staan te wachten. (Diner met show inbegrepen). Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 14 Cusco – Heilige Vallei
Dag excursie in groepsverband naar de Heilige Vallei wat ooit het centrum was van het Inca rijk. Bezoek aan de ruïnes en de markt van Pisac en vervolgens de ruïnes van Ollantaytambo. Overnachting in de vallei op basis van logies en ontbijt.

Dag 15 Heilige Vallei – Ollantaytambo – Machu Picchu
Privé transfer van Urubamba naar het station van Ollantaytambo. Met de 360 Machu Picchu trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes. Vertrek 07.20 uur en aankomst 08.48 uur. Wandel op eigen gelegenheid naar het busstation voor de busrit omhoog naar de citadel Machu Picchu welke in 1911 pas is ontdekt. Vervolgens een paar uur durende tour in Machu Picchu in groepsverband. Machu Picchu werd in 1981 verklaard tot Peruvian Historial Sancturay en in 2007 werd Machu Picchu gekozen als een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld. In de middag bus naar beneden naar het plaatje Aguas Calientes. Op eigen gelegenheid van de bushalte lopen naar het hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 16 Machu Picchu – Cusco
Vrije dag ter besteding om eventueel op eigen gelegenheid naar boven te gaan om nogmaals Machu Picchu te bewonderen. In de middag op eigen gelegenheid lopen naar het treinstation voor de trein om 16.12 naar Poroy. Aankomst om 19.39 uur en privé transfer naar het hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 17 Rainbow Montain
Dag excursie / trekking naar Rainbow Mountain welke ook bekend staat als de 7 kleuren berg, de Vinicunca berg is een magische plek waarvan de wegen onderdeel waren van de oude Quechua cultuur en werden gebruikt om producten te verhandelen / ruilen. Vertrek uit Cusco rond 05.00 uur in de ochtend voor 2 uur durende trip naar het dropje Pitumarca voor het ontbijt. Vervolgens nog 1 uur naar het vertrekpunt van de trekking. Aan de voet van de Ausangate begint de klim gedurende 2,5 uur. Bij het hoogste punt kan de rainbow mountain goed gezien worden. Na zo’n 40 minuten weer naar beneden gedurende 2 uur naar het startpunt en vervolgens lunch in een restaurant in Pitumarca. Terug naar het hotel in Cusco. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 18 Cusco ruines
Halve dag city tour en ruïnes in groepsverband. Op een hoogte van bijna 3.500 meter brengen steile straatjes met kinderkopjes je puffend van oude Inca ruïnes naar Spaans koloniale pleinen, musea, kerken en parken. De aangename dertiende eeuwse stad is ingenieus in elkaar gezet. De Inca’s stonden bekend om hun vindingrijke architectuur. Dat zie je direct terug in de oude stadsmuren. Enorme stenen sluiten naadloos op elkaar aan en daarvoor waren soms wel twaalf hoeken nodig. De hoofdstad van het Inca-rijk behoort tot de mooiste steden van Zuid-Amerika. Na de stadstour naar de ruines van Sacsayhuaman, keno, Tambomachay en Pucapucara. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 19 Cusco – Puerto Maldonado
Privé transfer van het hotel naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Aankomst en transfer naar de haven voor een trip per boot gedurende 72 kilometer naar de Eco lodge. De tocht duurt 3 uur en is tevens een eerste kennismaking met het regenwoud. Na aankomst met een natuur gids de jungle in. Overnachting in een ecolodge op basis van volpension.

Dag 20 Puerto Maldonado
Deze dag via wandelpaden naar Lake Condenado en op het water van het meer in een van de kano’s op zoek naar de fauna die hier leeft. Overnachting in een ecolodge op basis van volpension.

Dag 21 Puerto Maldonado
Deze dag dieper het woud in meer naar “wetland” rondom Lake Sachavacayoc. Het woud rond dit meer is gevuld met vogels en in het meer leven kaaimannen en reuzeotters. Middag ter vrije besteding om te relaxen bij de lodge of op eigen gelegenheid op de aangegeven paden te wandelen. Overnachting in een ecolodge op basis van volpension.

Dag 22 Puerto Maldonado – Lima
Transfer naar Puerto Maldonado voor de vlucht naar Lima. Aansluitend avond vlucht vanuit Lima.

Prijs:

Hoogseizoen: € op aanvraag,-
Laagseizoen:  € op aanvraag,-

US$ 3.035,00 per persoon bij 2 personen
US$ 2.795,00 per persoon bij 4 personen
Er gelden toeslagen tijdens kerst periode (21 december – 5 januari), Pasen, Inti Raymi Festival (20 – 26 juni) en de onafhankelijkheiddagen (28 en 29 juli).

Inbegrepen:

  • Privé transfers van en naar vliegveld 
  • Bij aankomst welkomst pakket – Overnachtingen in goede middenklasse accommodaties op basis van logies en ontbijt – Excursies zoals beschreven, of in privé service of in groepsverband inclusief entreegelden – Genoemde entreegelden – Privé stadstour in Lima – Openbare bus Lima – Paracas – Ballestas tour in groepsverband – Openbare bus Paracas – Ica – Buggy tour in groepsverband – Openbare bus Ica – Nazca – Vlucht over de Nazca lijnen (onder voorbehoud van weersomstandigheden) – Openbare bus Nazca – Arequipa – 3 daagse tour in groepsverband naar Colca Canyon met als eindpunt Puno – Dagexcursie in groepsverband naar Uros & Taquile – Toeristenbus Puno – Cusco – Privé streetfood tour in Cusco – Dagexcursie in groepsverband Heilige vallei – Treinreis van Ollantaytambo – Aguas Calients (Machu Picchu) – Retour busticket Aguas Calientes – Machu Picchu (op dag 15) – Excursie in groepsverband Machu Picchu (op dag 15) – Entree Machu Picchu (op dag 15) – Entree Rainbow Mountain – Treinreis Aguas Calientes – Poroy – Halve dag stadstour Cusco in groepsverband en bezoek aan omliggende ruines – 3 daagse trip Amazone in groepsverband op basis van volpension – 24/7 lokale assistentie bereikbaar

Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale retourvlucht Amsterdam
  • Lima – Binnenlandse vlucht Cusco – Puerto Maldonado / Puerto Maldonado – Lima – Entreegelden (mits anders aangegeven) – Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drank – Optioneel entree op dag 16 aan Machu Picchu (2e bezoek mag op eigen gelegenheid, zonder gids) – Optioneel bus retour op dag 16 Aguas Calientes – Machu Picchu – Fooien – Vaccinaties – Reis en annuleringsverzekering – Boekingskosten € 20,00 per persoon en € 2,50 calamiteiten per boeking

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen