Nature & Special Places

Nature & Special Places

19 daagse reis

Nature & Special Places individuele self drive
Tijdens deze 19 daagse self-drive staat niet alleen de natuur centraal maar ook de bijzondere accommodaties zoals overnachten in een luxe safari tent, boutique bungalow en bijzondere eco lodges waar de eigenaren persoonlijk betrokken zijn. Een afwisseling van uitbundige flora en fauna, vulkanen, nationale parken, actief in de natuur en heerlijk relaxen aan het strand. Deze reis is ook geschikt voor families.

Hoogtepunten van deze reis

Nationale Park Tortuguero, Puerto Viejo de Limon, Sarapiqui, Boca Tapada, Arenal, het nevelwoud Monteverde, het strand van Santa Teresa en een tentenverblijf bij Dominical.

Beknopte route:

Dag 1: San Jose
Dag 2: Tortuguero Nationale Park 
Dag 3: Tortuguero Nationale Park 
Dag 4: Tortuguero – Guapiles – Puerto Viejo de Limon
Dag 5: Puerto Viejo de Limon
Dag 6: Puerto Viejo – Sarapiqui
Dag 7: Sarapiqui
Dag 8: Boca Tapada
Dag 9: Boca Tapada
Dag 10: Arenal
Dag 11: Arenal
Dag 12: Monteverde
Dag 13: Monteverde
Dag 14: Santa Teresa (kust Malpais)
Dag 15: Santa Teresa 
Dag 16: Santa Teresa 
Dag 17: Dominical
Dag 18: Dominical
Dag 19: Dominical

Verlengingsmogelijkheden
Combinatie mogelijk met Nicaragua en Panama

 

 

Dag 1 San Jose
Aankomst in San Jose en privé transfer naar het hotel gelegen in de stad.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 & 3 Tortuguero
Vroeg in de ochtend op dag 2 (tussen 06.00 en 06.30 uur) wordt u opgehaald bij het hotel in San Jose voor een 3 daagse internationaal groepsreis naar Tortuguero. Over land gaat de transfer naar Gualipes voor de lunch en vervolgens per boot door de kanalen van Tortuguero met een bezoek aan het Toruguero dorp. Verblijf in een lodge met overnachtingen in cabines/huisjes, gelegen in een schitterende natuur. De lodge heeft een zwembad.
Overnachtingen op basis van volpension en groeps-excursies met een Engels sprekende gids.

Dag 4 Tortuguero – Guapiles – Puerto Viejo de Limon
Transfer per boot en vervolgens transfer in bus naar Guapiles waar de huurauto klaar zal staan bij het Selva Tropical Restaurant. Op eigen gelegenheid per huurauto ( selfdrive) gaat de reis naar Puerto Viejo, een tocht van ongeveer 2.40 uur. Verblijf in het leuke en relaxte plaatsje Puerto Viejo waar reggae sfeer aanwezig is. Er zijn hier tal van leuke barretjes met reggae muziek en restaurantjes met veel vis op het menu. De nachten worden doorgebracht in een eco lodge gelegen in een prachtige natuur. De eco lodge heeft geen zwembad maar alle huisjes beschikken over een privé jacuzzi. Er is ook een huis met een indoor mini golf, erg leuk voor kinderen.
Overnachting in een eco lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 Puerto Viejo de Limon
Vrije dag ter besteding en te genieten van de lodge en omgeving.
Op 10 minuten loopafstand van de eco lodge ligt een duikschool, maar het is ook mogelijk om zelf de snorkel uitrusting mee te nemen. Bezoek het Refugio Nacional Gandoca Manzanillo vanuit Puerto Viejo. Het park heeft enkele prachtige witte zandstranden. De tropische vegetatie trekken ongeveer 360 soorten tropische vogels aan maar het park heeft zeker ook wildlife. Het Cahuita nationale park (ongeveer 20 km van de lodge) is zeker ook een aanrader om te bezoeken. Dit park heeft mooie wandel paden langs het strand. Er is een goede kans op het spotten van brul-en capucijnerapen. Er komen veel luiaards voor, maar die zijn niet altijd makkelijk te spotten. Het zelfde geld voor de groefkopadders. Een lokale gids die vaak bij de ingang van het park staan kan helpen bij het spotten van deze dieren.
Overnachting in een eco lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Puerto Viejo – Sarapiqui
Selfdrive naar Sarapigui, een rit van ongeveer 3.5 uur.
Het gebied rondom het Sarapiqui park staat centraal voor avontuur, activiteiten en een prachtige natuur. Rafting-kajak- en watertaxitochten over de Sarapique rivier waarbij met een beetje geluk kaaimannen, apen en krokodillen te zien zijn.
Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 7 Sarapiqui
Vrije dag ter besteding om het Sarapiqui park te bezoeken.
Sarapiqui staat bekend om de grote populatie trogon vogels waar ook de quetzal toebehoort. Meer dan 400 waargenomen vogels soorten komen in dit gebied voor wat 50% is van alle vogelsoorten in Costa Rica. Zo ook de met uitsterven bedreigde Buffons Ara leeft in Sarapicui.
Overnachtingen op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 Sarapiqui – Boca Tapada
De reis gaat in noordelijke richting naar Boca Tapada. Boca Tapada is gelegen in een authentiek stukje Costa Rica, te midden van primair regenwoud en tegen de grens met Nicaragua. Vogel spotten is hier een must en de groene ara is hier nog met een beetje geluk te zien.
Overnachting in een Eco Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 9 Boca Tapada
Vrije dag om de omgeving te verkennen. Een bijzondere excursie is een boottocht over de Rio San Carlos rivier naar Rio San Juan. De Rio San Carlos rivier is de natuurlijke grens met Nicaragua. Tijdens de boottocht is het mogelijk om krokodillen, slapende vleermuizen en verschillende soorten vogels te zien. Overnachting in een Eco Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 10 Boca Tapada – Arenal
Seldrive reis gaat naar Arenal. De Arenal vulkaan is één van s ‘werelds actiefste vulkanen. De vulkaan vertoont sinds 1986 activiteit. Het nabij gelegen dorp La Fortuna heeft zich ontwikkeld tot een plezierig toeristenstadje met de vulkaan als grootste trekpleister. Verschillende activiteiten zijn te ondernemen zoals wandelen, vulkaanexcursies, bezoek aan een thermo bad, bezoek aan de vlindertuin en een dagtrip naar het nabijgelegen stadje Cano Negro. De eco lodge ligt op ongeveer 15 km afstand van de Arenal vulkaan. De lodge ligt in een mooie natuur.
Overnachting in de Eco lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 Arenal
De Arenal biedt niet alleen een mooi schouw- en hoorspel maar de vulkaan verwarmt ook grondwater waarmee de thermale baden van oa El Tabacón worden gevuld. In de ochtend een wandeling door het regenwoud onder begeleiding van een gids. Tevens staat er een kano tocht over de lagune op het programma en mag er een boom geplant worden.
Overnachting in de Eco lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 12 Arenal – Monteverde
Vanuit Arenal een mooie tocht naar het nevelwoud van Monteverde. Hoog in de bergen ten noorden van de Interamericana ligt het dorpje Monteverde. Het is eigenlijk niet eens een dorpje want de huizen liggen ver van elkaar en zijn gescheiden door bossen, weilanden en heuvels.
Breng een bezoek aan de orchideeën farm.
Overnachting in een kleinschalige lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 13 Monteverde
De gemeenschap van Monteverde bestaat het merendeel uit Noord-Amerikaanse quakers. Monteverde ligt in een prachtige nevelwoud waar veel vogels voorkomen. Vrije dag om op eigen gelegenheid het Monteverde Cloud Forest Biological Reservaat te bezoeken. Het Monteverde Cloud Forest Biological Reservaat is een natuurpark waarin zes ecologische zones te vinden zijn met daarin een zeer hoge biodiversiteit. Door het grotendeels dicht beboste regenwoud zijn paden en hangbruggen aangelegd, waardoor de mogelijkheid bestaat het reservaat te bezoeken. Overnachting in een kleinschalige lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 14 Monteverde – Santa Teresa (Malpais)
Vanuit het nevelwoud is het ongeveer 5 uur rijden naar Santa Teresa gelegen aan de kust. Tijd voor een paar dagen relaxen aan het strand.
Overnachting in een bungalow/huisje op basis van logies en ontbijt.

Dag 15 & 16 Santa Teresa
Genieten van het strand en de zee en met een klein beetje geluk van de zon. Santa Teresa is één van de beste surf plekken vooral in het groene seizoen (regentijd) want vanaf mei t/m september breken de golven hier spectaculair. Snorkelplekken zijn bij Mal País.
Overnachtingen in een bungalow/huisje op basis van logies en ontbijt.

Dag 17 Dominical – Savegre River
Vandaag een flinke reisdag van ongeveer 7 uur inclusief de overtocht met de ferry naar het natuurreservaat Savegre River waar de Rafiki Safari lodge ligt. Het natuurreservaat Savegre River, ligt op 30 km van het centrum van Manuel Antonio.
Overnachting in eens safari tent op basis van logies en ontbijt.

Dag 18 & 19 Savegre River
Vrije dagen om de omgeving te verkennen. Er kunnen wandeltochten gemaakt worden door de Savegre vallei waar veel kolibries voorkomen maar ook de Quetzal, een zeer zeldzame vogel
(heilig voor de Maya bevolking). De Savegre vallei staat bekend als een mooi natuurgebied met prachtige bomen, watervallen en wandelpaden.
Overnachtingen in een safari tent op basis van logies en ontbijt.

Dag 20 Savegre River – Alajuela
De reis van ongeveer 4 uur gaat naar de stad Alajuela. Deze stad is een aantrekkelijke verblijfplaats en ligt dichtbij het internationale vliegveld Juan Santamaria de San José.
Er kan een bezoek gebracht worden aan het ‘Historico Cultural Juan Santamaria’ museum met voorwerpen en herinneringen aan de held Juan Santamaria, een jonge soldaat die in 1856 overleed toen hij het gebouw in de brand stak waar de avonturier Wiliam Walker en zijn manschappen zich hadden verschanst en Juan zo de strijd in het voordeel van Costa Rica beslechtte. Inleveren van de huurauto bij het hotel. Overnachting in hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 21 San Jose vertrek
Na het ontbijt een privé transfer naar het vliegveld

 

Prijs:

Prijs op aanvraag

 

Inbegrepen:

 • Privé transfers van en naar vliegveld
 • Bij aankomst welkomst pakket met kaart van Costa Rica
 • Overnachtingen in goede middenklasse en luxe accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • 3 dagen / 2 nachten Tortuguero pakket in internationaal gezelschap op basis van volpension, Transfer vanaf San Jose per bus en boot naar de lodge, excursies met Engels sprekende gids
 • Huurauto naar keuze afhankelijk van het aantal personen inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en basis verzekering (CDW) en 1 extra bestuurde en GPS
 • 24/7 lokale assistentie bereikbaar

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – San Jose
 • Aanvullende autoverzekering US$ 18,00 – US$ 20,00 per dag 
 • US$ 15,00 entree per persoon voor Tortuguero 
 • Overige entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drank
 • Fooien
 • Vaccinaties
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00 per persoon en € 2,50 calamiteiten per boeking

 

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen