Costa Rica & Panama

Costa Rica & Panama

16 daagse reis

Gevarieerde 16 daagse privé rondreis die begint bij het nevelwoud van Costa Rica en via tropisch regenwoud en witte stranden eindigt in de kleurrijke hoofdstad van Panama. Uitbundige flora en fauna, heerlijk relaxen aan het strand en als afsluiter de bruisende stad Panama. Deze reis is ook geschikt voor families.

Hoogtepunten van deze reis

Nevelwoud van Sarapiqui, tropische regenwoud van Tortuguero, Caribische kust bij Puerto Viejo, tropische eilanden Bocas del Toro en de koloniale stad Panama stad.

Beknopte route:

Dag 1    San Jose
Dag 2    Sarapiqui
Dag 3    Sarapiqui
Dag 4    Tortuguero
Dag 5    Tortuguero
Dag 6    Tortuguero
Dag 7    Puerto Viejo
Dag 8    Puerto Viejo
Dag 9    Puerto Viejo
Dag 10  Bocas del Toro
Dag 11  Bocas del Toro
Dag 12  Bocas del Toro
Dag 13  Bocas del Toro
Dag 14  Panama stad
Dag 15  Panama stad
Dag 16  Vertrek in de avond

Verleningsmogelijkheden :
Combinatie mogelijk met andere plekken in Costa Rica en Panama.

DAG 1 SAN JOSE
Aankomst in San Jose en privé transfer naar het hotel gelegen in de stad.
Overnachting op basis van logies en ontbijt.

DAG 2 SARAPIQUI
Privé transfer naar Sarapigui, een rit van ongeveer 3.5 uur. Het gebied rondom het Sarapiqui park staat centraal voor avontuur, activiteiten en een prachtige natuur. Rafting-kajak- en watertaxitochten over de Sarapique rivier waarbij met een beetje geluk kaaimannen, apen en krokodillen te zien zijn. Overnachting op basis van logies en ontbijt

DAG 3SARAPIQUI
Vrije dag ter besteding om het Sarapiqui nationaal park te bezoeken.
Sarapiqui staat bekend om de grote populatie trogon vogels waar ook de quetzal toebehoort. Meer dan 400 waargenomen vogels soorten komen in dit gebied voor wat 50% is van alle vogelsoorten in Costa Rica. Zo ook de met uitsterven bedreigde Buffons Ara leeft in Sarapicui.
Overnachtingen op basis van logies en ontbijt.

DAG 4, 5 & 6 TORTUGUERO
Vroeg in de ochtend op dag 4 wordt u opgehaald bij het hotel in Sarapiqui voor een privé transfer naar Guapiles. Vanaf Guapiles verder met een internationale groep voor een 4 daagse groepsreis naar Tortuguero. De transfer gaat over land naar Gualipes voor de lunch en vervolgens per boot door de kanalen van Tortuguero met een bezoek aan het Tortuguero dorp. Verblijf in een lodge met overnachtingen in cabines/huisjes, gelegen in de schitterende natuur. Bij de lodge is een zwembad aanwezig. Overnachtingen op basis van volpension en groeps-excursies met een Engelssprekende gids.

DAG 7 TORTUGUERO – GUAPILES- PUERTO VIEJO DE LIMON
Transfer per boot vanaf de lodge naar Tortuguero en vervolgens transfer per bus naar Guapiles. Vanaf Guapiles privé transfer naar Puerto Viejo in 3 uur (eventueel is het ook mogelijk om een paar dagen een auto te huren). Overnachtingen in een eco lodge gelegen. De eco lodge heeft geen zwembad maar alle huisjes beschikken over een kleine privé jacuzzi. Er is ook een huis met een indoor minigolf, erg leuk voor kinderen.
Overnachting in een eco lodge op basis van logies en ontbijt.

DAG 8 & 9 PUERTO VIEJO DE LIMON
Vrije dagen ter besteding om te genieten van de lodge en omgeving.
Op 10 minuten loopafstand van de eco lodge ligt een duikschool, maar het is ook mogelijk om zelf de snorkel uitrusting mee te nemen. Bezoek het Refugio Nacional Gandoca Manzanillo vanuit Puerto Viejo. Het park heeft enkele prachtige witte zandstranden. De tropische vegetatie trekt ongeveer 360 soorten tropische vogels aan maar het park heeft zeker ook wildlife. Het Cahuita nationale park (ongeveer 20 km van de lodge) is zeker ook een aanrader om te bezoeken. Dit park kent mooie wandelpaden langs het strand. Er is een goede kans op het spotten van brul-en kapucijnapen. Er komen veel luiaards voor, maar die zijn niet altijd makkelijk te spotten. Hetzelfde geld voor de groefkopadders. Een lokale gids die vaak bij de ingang van het park staat, kan helpen bij het spotten van deze dieren. Overnachting in een eco lodge op basis van logies en ontbijt.

DAG 10 BOCAS DEL TORO 
In de ochtend transfer vanaf Puerto Viejo over land naar de grensovergang naar Panama bij Sixaola. Hier dient u zelf met de bagage over de brug te lopen naar Panama. Aan de andere kant van de brug staat de volgende transfer klaar om u naar de haven te brengen. Vervolgens per boot naar Isla Colon / Bocas del Toro. De archipel bestaat uit 6 eilanden. Afhankelijk van waar het verblijf is, transfer te voet / per auto of per boot. Overnachting op basis van logies en ontbijt, halfpension of volpension. (Afhankelijk van soort accommodatie).

DAG 11, 12 & 13 BOCAS DEL TORO 
Vrije dagen ter besteding om heerlijk te relaxen, te snorkelen, te vissen of duiken, kajakken, tripjes te boeken zoals o.a. een bezoek aan een mangrove woud. De eilanden archipel bestaat uit 9 grote eilanden en 59 kleinere eilandjes…. Exotische (afgelegen) stranden, azuurblauwe zee, tropisch warm klimaat met gemiddeld 27 graden…. De kleurrijke omgeving en de vriendelijke Afro Caribische bewoners zorgen voor een echte Caribische vibe.
Overnachtingen op basis van logies en ontbijt, halfpension of volpension. (Afhankelijk van soort accommodatie).

DAG 14 PANAMA STAD 
Transfer naar het vliegveldje van Bocas del Toro voor de vlucht naar Panama stad. Aankomst en transfer naar hotel. Overnachting in de oude wijk Casco Viejo (ook wel San Felipe genoemd) of in een hotel met zwembad in het financiële gedeelte.

DAG 15 PANAMA STAD 
Vrije dag ter besteding om het Panama kanaal en de Miraflores sluizen te bezoeken. Hier kan men met wat geluk van het bezoekersdek grote schepen door de sluizen zien varen. Verder is er een museum met informatie over het kanaal wat Panama bekend heeft gemaakt, maar ook over het nationale park waar het Panama kanaal voor een groot gedeelte uit bestaat. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

DAG 16 PANAMA STAD 
Ochtend ter vrije besteding. Cerro Ancon ligt midden in de stad maar toch in de natuur want er leven hier apen, luiaards, goudhazen, toekans en verschillende andere tropische vogels. Leuk om naar boven te lopen waar men tevens een prachtig uitzicht heeft over de stad. In de middag privé transfer naar het vliegveld.

Prijs: Prijs op aanvraag  

Inbegrepen:

 • Privé transfers van en naar vliegveld
 • Bij aankomst welkomst pakket met kaart van Costa Rica
 • Overnachtingen in goede middenklasse en luxe accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • 4 dagen / 3 nachten Tortuguero pakket in internationaal gezelschap op basis van volpension, transfer vanaf San Jose per bus en boot naar de lodge, excursies met Engels sprekende gids
 • 24/7 lokale assistentie bereikbaar

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – San Jose / Panama Stad – Amsterdam
 • Aanvullende autoverzekering US$ 18,00 – US$ 20,00 per dag
 • US$ 15,00 entree per persoon voor Tortuguero
 • Overige entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drank
 • Fooien
 • Vaccinaties
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00 per persoon en € 2,50 calamiteiten per boeking

    Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen