Fotografie reis Masai Mara

REIS

7 daagse reis

Wilt u graag op een fenomenale plek wildlife fotograferen en hier meer over leren? Ga dan mee op een kleine groepsreis naar de Masaai Mara in Kenia, één van de dierrijkste en mooiste plekken ter wereld om dit te ervaren.

 
In november 2020 organiseren we een unieke fotoreis naar dit schitterende Afrikaanse natuurreservaat. De reis is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Niet-fotograferende reispartners zijn welkom. Maximaal 4 gasten in één open safari wagen (geen ramen, canvas open dak wat dicht kan bij regen)

 
De Masai Mara in Kenia is een iconisch natuurreservaat en één van de mooiste plekken in Afrika om wilde dieren te zien. Het is onderdeel van het Serengeti eco systeem, met een totale grootte van maar liefst 30.000 vierkante kilometer. De drie grote katten (leeuw, luipaard en cheeta) komen hier veel voor maar uiteraard ook vele andere dieren als olifanten, buffels, neushoorns, giraffes, hyena’s, jakhalzen, en diverse antilopen- en vogelsoorten. De maanden november tot en met februari zijn veel rustiger dan het drukke hoogseizoen en daarom uitermate geschikt voor fotografie. Het typische en zeer herkenbare savanne landschap met glooiende vergezichten en af en toe een acaciaboom biedt fraaie gelegenheden om zonsondergangs- en silhouet shots te maken.

 
Behalve een mooie safari reis is dit tevens een fotoworkshop. Gedurende een volle week zullen deelnemers veel leren over het fotograferen van wildlife in het bijzonder en over fotografie in het algemeen. Met maximaal 7 deelnemers zal er optimale aandacht zijn voor iedereen.
De safari uitstapjes in twee 4×4 wagens door het reservaat leveren veel betere foto’s omdat er veel tijd gestoken wordt in fotografie.

 
Aanvang reis is op 08-11-2020, tot en met 14-11-2020.

Over Evert Doorn

Naast professioneel fotograaf is Evert ook fotodocent, verbonden aan de Gooische Fotoschool. Tijdens de trip zal hij op de game drives helpen met vragen en samen met de lokale Masai gidsen ervoor zorgen dat we op de juiste plekken staan voor fotografie. U zult veel leren over de juiste camera instellingen voor het fotograferen van wildlife maar ook over het maken van creatieve composities en belichting, en hoe om te gaan met lastige situaties zoals zonsondergangen of fotografie bij weinig licht. In het kamp, tussen de drives door, staat Evert ter beschikking voor specifieke vragen en uitleg over fotoselectie en nabewerking. De combinatie van zijn ruime ervaring als fotograaf en docent, samen met de prachtige mogelijkheden die de Mara biedt, zullen ervoor zorgen dat u met mooie foto’s zal thuiskomen. Voorafgaand aan de trip kan Evert u helpen met vragen en tips over bijvoorbeeld de mee te nemen fotoapparatuur.

 

www.thewildsite.nl

Beknopte route:

Dag 1 Nairobi – Masai Mara- Mara Eden Safari Camp. Middag fotosafari
Dag 2 Mara Eden Safari Camp. Fotosafari in de ochtend en middag.
Dag 3 Mara Eden Safari Camp. Fotosafari in de ochtend en middag.
Dag 4 Mara Eden Safari Camp. Fotosafari in de ochtend en middag.
Dag 5 Mara Eden Safari Camp. Fotosafari in de ochtend en middag.
Dag 6 Mara Eden Safari Camp. Fotosafari in de ochtend en middag.
Dag 7 Mara Eden Safari Camp – Ochtend fotosafari – Nairobi

 

Verlengingsmogelijkheden
Verlenging individueel mogelijk voor aanvang of na de foto groepsreis naar andere nationale parken en reservaten in Kenia, strand vakantie Mombasa, Malindi of naar het eiland Lamu.

Dag 1 Nairobi Kenia 08-11-2020
Aankomst Nairobi en transfer naar Wilson Airport voor de binnenlandse vlucht naar de Masai Mara.
Aankomst en transfer van de airstrip naar Mara Eden Safari camp. Inchecken en lunchen; in de middag wordt de eerste game drive wordt gemaakt door het wildrijke Masai Mara Game reservaat.
De game drive wordt gemaakt in een 4×4 safari wagen gereden door een ervaren en lokale chauffeur/gids. Er zijn twee safari wagens voor de totaal 7 personen die deze fotoreis gaan maken. Evert wisselt iedere drive van wagen, zodat hij alle deelnemers kan adviseren bij het maken van goede en mooie wildfotografie.

 
Dag 2 t/m 6 Mara Eden Safari Camp
Mara Eden Safari Camp is een prachtig tentenkamp aan de Mara rivier, centraal gelegen in het Masai Mara reservaat, met een zeer persoonlijk tintje. De tenten bieden een ultiem ‘bush’ gevoel en zijn zeer comfortabel en ruim. In de nacht hoor je vaak de nijlpaarden in de rivier en het gebrul van leeuwen.
De tenten zijn uitgerust met een warme douche, een groot bed, solar lampen en zelfs oplaadpunten voor batterijen. De lunches en diners worden gezamenlijk gebruikt en zijn van prima kwaliteit. Na de drives kunnen we bij het kampvuur genieten van een lekker drankje en de verhalen van de dag uitwisselen. Voor de liefhebber is het mogelijk om optioneel een ballonvaart te boeken of een heerlijke massage in de spa.
www.maraedensafaricamp.com

 
De dagen beginnen vroeg met een wake-up call rond 5 uur; na een kop koffie of thee en een snack vertrek om 6 uur om direct bij het eerste licht op de goede plekken te zijn. De eerste uren maken we gebruik van het beste licht; later op de ochtend is er een stop op een mooie en veilige plek in het reservaat om de benen te strekken en van het meegenomen ontbijt te genieten. Rond 11 uur terugkomst in het kamp voor de gezamenlijke lunch en uiteraard om verdere vragen over fotografie te behandelen. Rond 16 uur in de middag vertrek voor de middag drive die tot circa 19 uur duurt. Bij elkaar opgeteld in zes dagen brengen we tijdens de drives ongeveer 45 uur door in de bush. Genoeg tijd om de kneepjes van wildlife fotografie onder de duim te krijgen.

 
De overnachtingen zijn op basis van volpension.

 
Dag 7 Mara Eden Safari Camp – Nairobi 14-11-2020
Een laatste safaririt door het reservaat en nog genieten van het vele wild wat hier voorkomt. Ontbijt in de bush. Na de lunch transfer naar de airstrip voor binnenlandse vlucht naar Nairobi.

Prijs:

US$ 2865,00 pp met Evert Doorn.
Aanvang reis 08-11-2020

 

Inbegrepen:

 • Transfers zoals beschreven in het programma 
 • Overnachtingen en maaltijden zoals beschreven in het programma
 • Algemene reistips
 • Specifieke tips en advies over mee te brengen fotoapparatuur

 

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten, taxen en printkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering tegen 10% korting op de premie Europeesche via Angeli Travel ( Laat uw annuleringsverzekering berekenen door Angeli Travel en/of reisverzekering)
 • Entreegelden voor parken, bezienswaardigheden, musea etc.
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele activiteiten
 • Visa
 • Fooien, persoonlijke uitgaven, drankjes en niet genoemde maaltijden
 • US$ 25,00 pp boekingskosten & calamiteiten (kosten voor bv bank overdracht kosten, reisinformatie pakket etc)

 

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen