BIG FIVE SAFARI EN WANDELEN DOOR DE NGORONGORO HOOGLANDEN

BIG FIVE SAFARI EN WANDELEN DOOR DE NGORONGORO HOOGLANDEN

13 daagse reis

Combineer de prachtige wildparken in het noorden van Tanzania met een avontuurlijke wandelsafari door één van de ruigste streken van deze regio. Een rondreis die bij uitstek geschikt is voor natuurliefhebbers, avonturiers en rustzoekers. Speur naar olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffes, zebra’s, buffels en nijlpaarden in de 5 beroemde parken en slaap in luxe safari lodges en tentenkampen. Ga daarna bij de Ngorongoro van de begaande paden af en zoek de stilte van de hooglanden op. De tocht wordt gemaakt samen met een ranger, een Maasai gids, en een herder met zijn ezels voor de bagage, en er wordt overnacht in comfortabele tentjes op mooie campsites. De reis eindigt in het desolate gebied rondom Lake Natron en de statige Ol Doynio Lengai berg.

Hoogtepunten van deze reis

Kanosafari in Arusha NP – Wild spotten in Tarangire, Manyara en de Serengeti – De Big Five in de Ngorongoro Crater – Vier dagen wandelen in de hooglanden – Slapen onder de sterrenhemel – Privé kok tijdens de trek – Afscheidsbarbecue bij de Maasai

Beknopte route:

Dag 01 Arusha
Dag 02 Game-drive in Arusha NP met kanosafari
Dag 03 Game-drive in Tarangire Nationaal Park
Dag 04 Game-drive in Lake Manyara Nationaal Park
Dag 05 Tocht naar de Serengeti en game-drive
Dag 06 Game-drive in Serengeti Nationaal Park
Dag 07 Game-drive in de Ngorongoro Krater
Dag 08 Eerste wandeldag in de hooglanden van Nainokanoka naar Bulati
Dag 09 Wandeldag naar de Empakai Krater
Dag 10 Wandeldag naar de Acacia Campsite
Dag 11 Wandeldag naar de Ol Doinyo Lengai en het Lake Natron gebied
Dag 12 Tochtje naar de watervallen en bezoek aan de Maasai stam
Dag 13 Terug naar Arusha

Verlengingsmogelijkheden
Deze reis is uit te breiden met een verlenging aan het strand van Zanzibar, Pemba, Mafia of Fanjove

Vervoersmogelijkheden 
Safari voertuig (4×4 aangedreven) gereden door een Engelssprekende chauffeur/gids

 

 

Dag 1 Arusha
Aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro en transfer naar de eerste accommodatie in de stad Arusha. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Arusha Nationaal Park
Eerste game-drive in Arusha Nationaal Park (tocht in de 4×4 wagen in het park om het wild te zien wat hier leeft. De auto heeft een opklapbaar dak om goed uitzicht te hebben). Dit park op de hellingen van Mount Meru heeft geen roofdieren maar is landschappelijk heel gevarieerd met savanne, jungle en prachtige meren. Mooie kanotocht op deze Momella meren waarbij soms nijlpaarden, olifanten en vele flamingo’s gespot worden. Overnachting op basis van volpension.

Dag 3 Tarangire Nationaal Park
Vertrek naar Tarangire. Dit indrukwekkende park staat bekend om de vele olifanten (meer dan 6.000), die zich vooral in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, en de duizenden baobab bomen. Overnachting op basis van volpension.

Dag 4 Lake Manyara Nationaal Park
Kenmerkend aan dit wildpark zijn het enorm diverse landschap en zijn bijzondere bewoners. Tijdens een uitgebreide game-drive rondom het zoutmeer worden nijlpaarden, bavianen, boom klimmende leeuwen, en nog veel meer dieren gespot. Overnachting op basis van volpension.

Dag 5 Serengeti Nationaal Park
Via de Ngorongoro gaat de reis verder naar de beroemde Serengeti. Dit park staat bekend om de Grote Migratie van duizenden gnoes en zebra’s die elk jaar weer de regen achternatrekken van het zuiden naar het noorden en weer terug. Maar er is nog veel meer te zien, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, olifanten, verschillende soorten antilopen, buffels en nog zoveel meer. Overnachting op basis van volpension.

Dag 6 Serengeti Nationaal Park
Nog een volle dag om te genieten van de weidse vlaktes van de Serengeti. Vandaag is ook de ideale dag om heel vroeg in de ochtend een prachtige heteluchtballontocht te maken (Optioneel). Overnachting op basis van volpension.

Dag 7 Ngorongoro Krater
Vandaag is het tijd om de Ngorongoro te gaan ontdekken. De grootste nog intact zijnde krater ter wereld herbergt een prachtig gevarieerd landschap en ongeveer 30.000 dieren. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s maar ook olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. Overnachting op de kraterrand op basis van volpension.

Dag 8 Ngorogoro Hooglanden – Bulati
De bijzondere wandeltocht door de hooglanden van de Ngorongoro begint. In Nainokanoka wacht de Masaai gids die de tocht leidt en de herder met zijn ezels. De ezels zullen de bagage, campingspullen en het keukengerei dragen. De trek gaat over uitgestrekte open graslanden waar zebra’s en buffels grazen, en er wordt gepicknickt op een deken met weidse uitzichten over de bergen. De tocht is zo’n 14 kilometer van ongeveer 4 à 5 uur. De dag eindigt in Bulati. Overnachting op basis van volpension.

Dag 9 Ngorongoro Hooglanden – Empakai Krater
De tweede wandeldag gaat van Bulati naar de Empakai Krater. Het is ongeveer 3,5 uur lopen over 9 heuvels. Er is veel vee onderweg, en een paar wilde dieren zoals onder andere de zebra. Met een diameter van slechts 6 km is de Empakaai Crater veel kleiner dan Ngorongoro. Maar ook de Empakaai Crater is erg mooi. Dit gebied wordt erg weinig bezocht en het enige middel om de toegang tot de krater te krijgen is te voet. De wanden zijn steil en hebben een dikke bebossing. Het grootste deel van de kratervloer wordt ingenomen door een soda meer van 85 meter diepte. Afhankelijk van het seizoen, zijn er grote aantallen flamingo’s, die samen komen om zich te voeden aan de rand van het meer. ‘s Avonds wordt er gekampeerd op de kraterrand in de wilde natuur. Overnachting op basis van volpension.

Dag 10 Ngorongoro Hooglanden – Nayobi – Acacia Campsite
Het is ongeveer 3 uur lopen naar het Masaai dorpje Nayobi, waar extra water en voedsel zal worden ingekocht. De trek gaat over hellingen waar Maasai hun geiten en koeien begeleiden. In de verte ziet men al de statige Ol Doynio Lengai. Na de lunch gaat de wandeling nog zo’n 2 uur verder naar de Acacia camping. Overnachting op basis van volpension.

Dag 11 Ngorongoro Hooglanden – Lake Natron
De laatste wandeldag naar Lake Natron is aangebroken. De wandeling loopt langs een prachtig stuk van de Great Rift Valley, de scheur die door Afrika loopt. Reken op zo’n 6 uur (15 km). Beneden bij de rivier wordt afscheid genomen van de Masaai gids, de herder en de ezels, en gaat de reis verder per auto via Lake Natron naar een kleine lodge aan de voet van de heilige berg Ol Doinyo Lengai, in de taal van de Maasai “de berg van God”. Overnachting op basis van volpension.

Dag 12 Lake Natron
Lake Natron is één van de vele alkaline meren van Tanzania en thuisbasis voor vele kleine schaaldieren en talloze flamingo’s. Met een gids wordt het meer bezocht. De kleuren van as, gras, soda, flamingo’s en alkaline water maakt deze plek als landschap totaal anders dan de rest van Tanzania. Nadien een avontuurlijke wandeling naar de Ngare Sero watervallen, waar ook een verkoelende duik genomen kan worden. ’s Middags staat een bezoek aan een Maasai dorp op het programma en ’s avonds worden eeuwenoude verhalen gedeeld rondom het kampvuur, waar ook de traditionele dans wordt opgevoerd. Overnachting op basis van volpension.

Dag 13 Mto wa Mbu – Arusha
Via het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu gaat de reis terug naar Arusha. Mto wa Mbu is een ware smeltkroes van culturen. Bijna alle stammen van Tanzania zijn hier wel vertegenwoordigd en het is dan ook een hele belevenis om deze bedrijvigheid in te duiken. Marktjes met handgemaakte spulletjes, vrouwen die alle soorten kleuren bananen verkopen, Tinga Tinga artiesten, veel kleine winkeltjes, drukbezochte terrassen… Een perfecte gelegenheid om de laatste souvenirs te kopen en een mooie afsluiting van een avontuurlijke reis.

Prijs:

Hoogseizoen: € 4.350,-
Laagseizoen:  € op aanvraag

 • Er gelden toeslagen tijdens de kerstperiode (21 december – 6 januari)
 • Reis is ook mogelijk in luxe accommodaties, prijs op aanvraag

Inbegrepen:

 •  Overnachtingen in goede middenklasse lodges/tentenkampen/campings
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Luchthaven transfer op dag 1 
 • 4×4 safari wagen met opklapbaar dak, koelbox, verrekijker en wifi
 • Engelssprekende chauffeur, tevens gids
 • Gamedrives zoals in het programma
 • Alle parkgelden, entrées en conservatiegelden
 • Mineraalwater, koffie en thee in de safari auto
 • Kanosafari in Arusha NP
 • Kampeeruitrusting tijdens de trek
 • Wandelingen Lake Natron en waterval
 • Bezoek Maasai dorp en afscheids BBQ
 • AMREF Flying Doctors evacuatie verzekering
 • Toeristenbelastingen

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen