Van Patagonië tot Rio de Janeiro

Van Patagonië tot Rio de Janeiro

31 daagse reis

Van Patagonië tot Rio de Janeiro
Zeer afwisselende reis van Buenos Aires naar het Patagonië van Argentinië en Chili om via het noordwesten rondom Salta naar de watervallen van Iguazu te reizen. Vanuit hier door naar de bruisende stad Rio de Janeiro. Ongerepte natuur, prachtig gekleurde bergen, Andes landschappen, kleine pittoreske dorpjes, zoutvlaktes, rotsformaties, wijngebieden, immense watervallen en twee indrukwekkende steden. Tijdens deze reis wordt privé vervoer afgewisseld met self-drive.

Hoogtepunten van deze reis

Buenos Aires, El Calafate, Salta, Cafayate, Iguazu, Rio de Janeiro.

Beknopte route:

Dag 1   Buenos Aires
Dag 2   Buenos Aires
Dag 3   Buenos Aires. Fietstour en tangoavond.
Dag 4   Vlucht naar El Calafate
Dag 5   (self-drive) Perito Moreno
Dag 6   (self-drive) Lago Roca en Estancia Nibepo Aike
Dag 7   (self-drive) Versteende bos La Leona en El Chalten
Dag 8   (self-drive) Parque Nacional Los Glaciares
Dag 9   (self-drive) Parque Nacional Los Glaciares
Dag 10 (self-drive) Puerto Natales
Dag 11 (self-drive) Torres del Paine
Dag 12 (self-drive) Torres del Paine
Dag 13 (self-drive) El Calafate
Dag 14 Vlucht naar Salta
Dag 15 Salta
Dag 16 (self-drive) Cachi
Dag 17 (self-drive) Molinos
Dag 18 (self-drive) Cafayate
Dag 19 Cafayate
Dag 20 Cafayate
Dag 21 (self-drive) Purmamarca
Dag 22 (self-drive) Quemada de Humahuaca
Dag 23 (self-drive) Salinas Grandes
Dag 24 (self-drive) Salta
Dag 25 Vlucht Iguazu
Dag 26 Argentijnse kant Iguazu
Dag 27 Braziliaanse kant Iguazu
Dag 28 Vlucht naar Rio de Janeiro
Dag 29 Rio de Janeiro
Dag 30 Rio de Janeiro
Dag 31 Vertrek

Uiteraard kan de reis ingekort worden

Dag 1 Buenos Aires Aankomst Buenos Aires en privé transfer naar het hotel. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 & 3 Buenos Aires Vrije dagen ter besteding in Buenos Aires. De dagen kunnen doorgebracht worden in een van de prachtige stadsparken of een bezoek brengen aan de mooie wijken Palermo en Belgrano, Recoleta of Puerto Madero. In Buenos Aires is het ook leuk om een fietstour te maken of een milonga te bezoeken in de avond. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 Buneos Aires – El Calafate Transfer van het hotel naar het vliegveld voor de vlucht naar El Calafate. Aankomst en ophalen van de huurauto. El Calafate, op de oever van Lago Argentino, is het grootste toeristische centrum van het gebied met 17.000 inwoners. De stad dient als de perfecte basis voor het verkennen van het zuidelijk deel van het Parque Nacional Los Glaciares. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 Self-drive naar Perito Moreno Vrije dag ter besteding. Wij raden aan om een bezoek te brengen aan de Perito Moreno gletsjer. De gletsjer is met zijn lengte van 31 km en zijn breedte van 4 km zeer spectaculair. Het ijs ‘stroomt’ van de cordillera (bergketen) naar het melkachtige Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië. Er zijn verschillende excursie mogelijkheden, zo ook de minitrekking of de Big Ice. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Self-drive Lago Roca en Estancia Nibepo Aike Lago Roca, een turquoise meer omgeven door bossen en besneeuwde bergen waar mooie wandeltochten gemaakt kunnen worden. Het hoogtepunt voor wandelaars is de drie uur durende route naar de 1286 meter hoge top van Cerro Cristal met uitzicht op de Perito Moreno, Lago Argentino en Torres del Paine bergmassief. Tevens bezoek aan werkende estancia waar een asado (Argentijnse barbecue) is gereserveerd voor u. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 Self-drive naar versteende bos La Leona en El Chalten (3,5 uur) Vandaag via de provinciale weg 11 en de bekende Ruta 40 naar het versteende bos La Leona. Het bos stamt uit de Jura, 150 miljoen jaar geleden, toen de Andes nog niet bestond en er continu vochtige winden uit de Grote Oceaan waaiden. Het landschap is bezaaid met gefossiliseerde bomen. In de middag rnaar El Chaltén. De route naar El Chaltén is prachtig. El Chaltén is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners dat ligt aan de voet van Mount Fitz Roy en Mount Cerro Torre. Het is in relatief korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste wandelbestemming van Argentinië. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 & 9 Dagwandelingen door Parque Nacional los Glaciares De komende twee dagen op eigen gelegenheid het indrukwekkende Parque Nacional Los Glaciares verkennen. Het Parque Nacional los Glaciares, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, dankt zijn naam aan de 47 grote en talloze kleinere gletsjers op zijn grondgebied. Aanrader is de trekking naar Laguna de Los Tres (10 uur), het prachtige meer aan de voet van de Fitz Roy. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 10 Selfdrive naar Puerto Natales (6 uur) Vandaag rijdt u van El Chaltén via El Calafate naar Puerto Natales in Chili. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 & 12 Torres del Paine verkennen U rijdt het park binnen via het merengebied Amarga. Het eerste wat u ziet zijn de ‘torens’ van Paine, daarna de ‘horens’ en dan de Franse gletsjer. We raden u aan naar het meer Grey te gaan en een trekking te maken van 45 minuten (2,2 km) naar het einde van het schiereiland. Deze dagen kunt op eigen gelegenheid (per auto en/of te voet) het ruige park verkennen of een excursie boeken. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 13 Selfdrive naar El Calafate (4 uur) Vandaag rijdt u van Torres del Paine terug naar El Calafate waarbij u uw huurauto weer inlevert bij het autoverhuurbedrijf. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 15 – 28 maart | Vlucht naar Salta U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Salta welke om 13:15 uur vertrekt en om 18:45 uur in Salta aankomt. Vlucht gaat via Buenos Aires. U overnacht in Finca Valentina. Finca Valentina wordt gezien als één van de mooiste finca`s van Argentinië: de ligging, de finca zelf, het eten als ook de eigenaren maken dit tot een zeer bijzonder verblijf.

Dag 16 – 29 maart | Stadstour door Salta De stad Salta in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet aan als Andalusië, alleen dan met een iets gematigder klimaat. Salta la Linda is de Spaanse bijnaam van de stad: het mooie Salta. Nergens in Argentinië is de koloniale invloed van Spanje nog zo sterk te zien als in Salta. Kijk bijvoorbeeld naar het centrale plein. Daar ziet u de neoklassieke, crèmeroze kathedraal.

Dag 17 – 30 maart | Selfdrive van Salta naar Cachi (3 uur) Om 9:00 uur haalt u uw huurauto op bij het autoverhuurbedrijf. De route die u vandaag aflegt begint in Salta en eindigt in Cachi. Tijdens de rit maakt u kennis met Parque Nacional los Cardónes (het park van de zuilcactussen). Het park kent een begroeiing van cactussen en andere soorten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze stoffige vallei. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt als brandhout of in de meubelmakerij. Hoewel sommige van deze gigantische cactussen hoogten van 5 m kunnen bereiken, groeien deze planten maar een paar millimeter per jaar. U vindt ze tussen de 2700 en 5500 meter boven de zeespiegel. Eenmaal op de Ruta 33 verandert het landschap in kalere bergen met rodegesteentes en cactussen. U rijdt via een slingerweg omhoog naar het plateau Cuesta del Obispo. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal. U vervolgt uw weg door het Los Cardones Nationaal Park. Het landschap verandert weer. Het groen van zojuist heeft plaatsgemaakt voor een steenachtige omgeving met het besneeuwde Andesgebergte op de achtergrond. Cachi is een pittoresk dorp bekend vanwege zijn mooie met palmen en sinaasappelbomen omzoomde dorpsplein. Het ligt aan de voet van de 6380 m hoge, Nevado del Cachi. Het kleine Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz ten oosten van het plein toont objecten die werden gebruikt door de oorspronkelijke inwoners van de Valles Calchaquíes. Eveneens zeer de moeite waard is de grondig gerestaureerde Iglesia San José, ten noorden van het dorpsplein, met een klassieke witte gevel, houten vloer en opmerkelijk altaar van cactushout. Hotel: La Merced del Alto | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Huur auto (Chevrolet Prisma of vergelijkbaar incl. basisverzekering), GPS, 2e chauffeur en hotelovernachting

Dag 18 – 31 maart | Van Cachi naar Molinos (1,5 uur) Vandaag rijdt u van Cachi naar Molinos. Molinos (molens), gesticht in het midden van de 17e eeuw, was een feodaal landgoed dat maïsmeel, tarwemeel, alfalfapepers en wijn produceerde tot Argentinië in 1816 onafhankelijk werd. De koloniale 18e-eeuwse Iglesia San Pedro Nolasco de Molinos is de moeite van het bezoeken waard. Een klein reservaat vlakbij biedt bescherming aan de inheemse vicuña. Het spectaculaire landschap van cactusbegroeide hellingen rond de plaats is ideaal om te wandelen. We hebben om 12:30 uur voor u een tafel gereserveerd voor de lunch (niet inbegrepen) bij de 18e eeuwse Hacienda de Molinos, een van de oudste wijngaarden van Argentinië. De hacienda is in koloniale stijl gebouwd en ligt nabij het gelijknamige plaatsje. U heeft er prachtig uitzicht op het omliggende berglandschap. Hacienda de Molinos U overnacht in Estancia Colomé. De estancia bestaat uit 9 suites, een restaurant met bar en een prachtig gelegen buitenzwembad, midden tussen de wijngaarden en vlakbij de bodega waar de wijnen worden gemaakt. Daarnaast staat er een uniek museum van James Turrell, met werken uit de privéverzameling van Donald Hess. Hotel: Estancia Colomé | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Huur auto, reservering tafel bij Hacienda de Molinos en hotelovernachting

Dag 19 – 1 april | Van Molinos naar Cafayate (3,5 uur) Vandaag rijdt u van Molinos naar Cafayate. De route van Molinos naar Cafayate is zeer bijzonder, u wordt omringd door hoge bergtoppen en passeert authentieke dorpen. Het landschap om u heen verandert continue en kenmerkt zich door zandstenen gebergtes en droogte. Het bijzondere is dat u halverwege de route een uitgestrekt groen dal doorkruist waar u veel wijngaarden vindt. De weg van Molinos naar Cafayate is bijna volledig onverhard. Pas uw snelheid hier dan ook op aan. Vandaag staat alles in het teken van genieten, van de lokale bevolking, het prachtige weer en de niet te overtreffen vergezichten. Hotel: Viñas de Cafayate | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Huur auto en hotelovernachting

Dag 20/21 – 2/3 april | Vrije dagen in Cafayate Cafayate wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Argentinië. Het is een natuurlijke halteplaats voor iedereen die door de Valles Calchaquíes trekt. Cafayate is gesticht in 1840 en niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. In Cafayate, waar de vredige sfeer van een dorp heerst, vindt u restaurants, musea en een paar koloniale landhuizen. In en om Cafayate vindt u vele bodega`s met een grote variëteit aan wijnen. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan Bodega Piatelli en aldaar deel te nemen aan een wijnproeverij. Hotel: Viñas de Cafayate | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Huur auto en hotelovernachting

Dag 22 – 4 april | Selfdrive van Cafayate naar Purmamarca (6 uur) Uw selfdrive vandaag begint in de Quebrada de Cafayate. Deze quebrada staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor veel reizigers is het rode ravijn even gedenkwaardig. De hoge wanden van het ravijn vormen een explosie aan kleuren. Door het dal stroomt de Río Conchas die het land voorziet van vruchtbare grond. De rotsformaties zijn indrukwekkend en dragen namen als Los Médanos (de duinen) en El Obelisco (de obelisk). Een enorm ravijn aan de oostzijde staat bekend als La Garganta del Diablo (de duivelsstrot). Ons advies is om vanaf Salta via Ruta 9 naar Jujuy te rijden. Deze route gaat een stuk door het groene nevelwoud genaamd de ‘Yungas’. De bijzonder groene omgeving is erg indrukwekkend. Zelfs de stammen van de bomen zijn begroeid. Wel moet u goed opletten want de weg is smal en bochtig. Nadat u het stadje Jujuy bent gepasseerd, verandert het landschap. De omgeving wordt weidser. De Quebrada de Cafayate Hotel: Marqués de Tojo | Inbegrepen: ontbijt

Dag 23 – 5 april | Selfdrive Quebrada de Humahuaca (8 uur incl. lunch en stops) Vandaag verkent u de Quebrada de Humahuaca. De Quebrada de Humahuaca wordt gezien als een geologisch wonder, het is een langgerekt ravijn beladen met Argentijnse geschiedenis. Als de weg voorbij Purmamarca omhoog loopt, krijgt u de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Granedal te zien. Deze wanden lichten tijdens zonsopkomst en -ondergang prachtig op en hebben de meest fantastische kleuren. Het landschap is niet het enige wat dit gebied zo bijzonder maakt, het gebied wordt namelijk verrijkt door de lokale bevolking die met zijn grote mate van gastvrijheid en warmte de Quebrada extra kleur geeft. U dag begint in Purmamarca, dit dorpje ligt op de bodem van het ravijn van dezelfde naam. Het dankt zijn roem aan de heuvel die erop uitkijkt, de Cerro de Los Siete Colores (Heuvel van de Zeven Kleuren). De contrasterende kleuren van de rotslagen variëren van vaal oranje tot paars en ze zijn vlak na zonsopkomst op hun allermooist. Hierna doet u Maimará aan, een leuk klein dorp gelegen tegen de achtergrond van de adembenemende Quebrada. Een van de hoogtepunten in Maimará is de imposante begraafplaats gebouwd tegen de berghelling, de begraafplaats kent een grote verscheidenheid aan graven en kruizen. Het volgende hoogtepunt is Tilcara, een van de levendigste quebrada-dorpen. Het dorp wordt voornamelijk gedomineerd door de indrukwekkende bergen eromheen en het belangrijkste hoogtepunt is het Incaopenluchtmuseum, de Pucará de Tilcara. Dit fort op de heuveltop, op 1 km van het dorp, stond hier al vijf eeuwen voor de komst van de Inca`s. Vanuit het fort heeft u een mooi uitzicht op de quebrada. Vanuit Tilcara rijdt u naar Humahuaca, een plaatsje met adobe(klei) huizen en witgekalkte muren, is tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. De Iglesia de la Candelaria y San Antonio, de cabildo en de uitstekende kunstnijverheidswinkels zijn een bezoek waard. Humahuaca heeft een pittoresk centrum; zijn smalle, ruw geplaveide straten en rustieke adobehuizen zijn karakteristiek voor de Andes. Hotel: Marqués de Tojo | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Huur auto en hotelovernachting

Dag 24 – 6 april | Selfdrive Salinas Grandes (2 uur) In de ochtend rijdt u van Purmamarca via een indrukwekkende bergroute in ongeveer een uur naar de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. Ons advies is onderweg een paar keer te stoppen om te genieten van de prachtige vergezichten en het maken van foto’s. Het hoogste punt van deze route ligt op zo’n 4.200 meter. De zoutvlakte zelf ligt op zo’n 3.300 meter. Nadat u de bergpas over bent ziet u in de verte het wit van de zoutvlakte al verschijnen. Vergeet ook vooral uw zonnebril niet mee te nemen. De Salinas Grandes is onbekend voor velen maar absoluut de moeite waard om te bezoeken. U overnacht in Purmamarca. Hotel: Marqués de Tojo | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Huur auto en hotelovernachting De route naar de zoutvlakte is van een ongekende schoonheid De immense zoutvlakte van Salinas Grandes

Dag 25 – 7 april | Selfdrive naar Salta (2,5 uur) Vanuit Purmamarca rijdt u terug naar Salta waar u uw huurauto om uiterlijk 19:00 uur weer inlevert. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld. Hotel: Finca Valentina | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Huur auto en hotelovernachting

Dag 26 – 8 april | Vlucht naar Iguazú Vandaag vliegt u van Salta naar Iguazú. Uw vlucht vertrekt om 16:00 uur en komt om 17:45 uur aan in Iguazú. Hotel: La Aldea de La Selva | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Transfer hotel/vliegveld/hotel, continentale vlucht en hotelovernachting

Dag 27 – 9 april | Bezoek Argentijnse kant van de watervallen Vandaag bezoekt u de Argentijnse kant van de watervallen. Het subtropische regenwoud Parque Nacional Iguazú, is de locatie van een van de grote natuurwonderen van de wereld, de machtige Iguazú watervallen. Iguazú dankt zijn naam aan het Guaraníwoord voor ‘groot water,’ een passende omschrijving van een serie watervallen die zich over 2,7 kilometer uitstrekken en bestaan uit meer dan 275 verschillende watervallen. De Iguazú watervallen zijn 80 meter hoog (ze zijn hoger dan de Niagara watervallen en wijder dan de Victoria watervallen) en behoren zonder twijfel tot de mooiste watervallen ter wereld. Het is een waar spektakel, betoverend en opwindend tegelijkertijd. Hotel: La Aldea de La Selva | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Privé excursie met Engelstalige gids, entree nationaal park, snacks/water en hotelovernachting

Dag 28 – 10 april | Dagexcursie Braziliaanse kant van de watervallen U vertrekt vanuit het bezoekerscentrum waarna u het nationale park binnengaat via het Yacaratiá pad dat alleen toegangkelijk is voor trucks die speciaal geprepareerd zijn voor dit ruigere terrein. Een Engelse gids laat u ‘onderweg’ kennismaken met de natuurlijke en culture rijkdom van deze semi-jungle. Het 5 kilometer lange pad eindigt bij Puerto Macuco. Hier gaat u aan boord van de boot en vaart u de Iguazú rivier op in de richting van de watervallen (ongeveer 6 kilometer). Onderweg zullen er wat stroomversnellingen worden genomen. Eenmaal aangekomen bij de waterval Tres Mosqueteros, kunt u vanaf het water zowel de Argentijnse als de Braziliaanse watervallen bekijken met als summum de Garganta del Diablo (Duivelsmond). Hierna vaart u naar de San Martín waterval welke u vanuit de boot van heel dichtbij zult gaan bekijken. Het is de 2e grootste waterval en tevens de grootste waterval die vanuit de boot bekeken mag worden. Wij adviseren u droge kleren mee te nemen, een nat pak is gegarandeerd.

Dag 29 – 11 april | Vrije dag in Iguazú Vandaag is een vrije dag welke u naar eigen wens kunt invullen. We raden u aan lekker een dagje te ontspannen in het hotel en te genieten van de natuur alvorens u weer terugvliegt naar Buenos Aires.

Dag 30 – 12 april | Vlucht naar Buenos Aires Vandaag vliegt u om 12:15 uur van Iguazú terug naar Buenos Aires waar u om 14:15 uur aankomt. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld. Hotel: Duque | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Transfer hotel/vliegveld/hotel, continentale vlucht en hotelovernachting

Dag 31 – 13 april | Vrije dag in Buenos Aires Vandaag is een vrije dag in Buenos Aires welke naar eigen wens kan worden ingevuld.

Hotel: Duque | Inbegrepen: ontbijt Inbegrepen: Hotelovernachting

Dag 18 Cafayate Selfdrive naar Cafayate. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 19 Cafayate Cafayate wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Argentinië. Het is een natuurlijke halteplaats voor iedereen die door de Valles Calchaquíes trekt. Cafayate is gesticht in 1840 en niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. In Cafayate, waar de vredige sfeer van een dorp heerst, vindt u restaurants, musea en een paar koloniale landhuizen. We raden u aan zeker 1 of 2 bodega’s (wijnhuizen) aan te doen. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 18 Molinos De route van Cafayate naar Molinos is zeer bijzonder waarbij u omringd word door hoge bergtoppen en authentieke dorpen passeert. Vandaag staat alles in het teken van genieten…. genieten van de lokale bevolking, het prachtige weer en de niet te overtreffen vergezichten. Overnachting op basis van logies en ontbijt. Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 161 km – 4 uur

Dag 19 Grotten van Acsibi Vrije dag ter besteding. We raden u aan de grotten van Acsibi aan te doen. Door hun afgelegen ligging komen hier weinig andere reizigers. De zandsteen formaties en rode tinten zijn schitterend, het zonlicht dat door de groten schijnt maakt deze plek betoverend. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 20 Cachi – Salta Selfdrive van Cachi naar Salta. Tijdens de rit kunt u een bezoek brengen aan het Parque Nacional los Cardónes (het park van de zuilcactussen). Het park kent een begroeiing van cactussen en andere soorten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze stoffige vallei. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt als brandhout of in de meubelmakerij. Hoewel sommige van deze gigantische cactussen hoogten van 5 m kunnen bereiken, groeien deze planten maar een paar millimeter per jaar. U vindt ze tussen de 2700 en 5500 meter boven de zeespiegel. Overnachting op basis van logies en ontbijt. Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 158 km – 3 tot 5 uur

Dag 21 Salta De stad Salta in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet aan als Andalusië, alleen dan met een iets gematigder klimaat. Salta la Linda is de Spaanse bijnaam van de stad: het mooie Salta. Nergens in Argentinië is de koloniale invloed van Spanje nog zo sterk te zien als in Salta. Kijk bijvoorbeeld naar het centrale plein. Daar ziet u de neoklassieke, crèmeroze kathedraal. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 22 Salta – Quebrada de Humahuaca – Purmamarca Vandaag verkent u de De Quebrada de Humahuaca wat wordt gezien als een geologisch wonder, het is een langgerekt ravijn beladen met Argentijnse geschiedenis. Het landschap is niet het enige wat dit gebied zo bijzonder maakt, het gebied wordt namelijk verrijkt door de lokale bevolking die met zijn grote mate van gastvrijheid en warmte de Quebrada extra kleur geeft. Verschillende hoogtepunten zoals Maimará en Tilcara en Humahuaca. Humahuaca is een plaatsje met adobe(klei) huizen en witgekalkte muren en tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. Overnachting op basis van logies en ontbijt. Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 320 km – 8 tot 10 uur

Dag 23 en 24 Purmamarca Vrije dagen ter besteding om Purmamarca en omgeving te verkennen. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 25 Purmamarca – Salinas Grandes – Salta In de ochtend rijdt u vanuit Purmamarca een kleine 80km naar het westen, tot het moment dat u uitkomt bij de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. Een prachtige immens grote zoutvlakte op 4000m hoogte, onbekend voor velen maar absoluut de moeite waard om te bezoeken. Vanuit de zoutvlakte rijdt u via Purmamarca terug naar Salta.

Overnachting op basis van logies en ontbijt. Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 340 km – 4 tot 6 uur

 

Prijs:

Prijs op aanvraag

Inbegrepen:

 • Privé transfers van en naar vliegveld
 • Bij aankomst welkomst pakket
 • Overnachtingen in goede middenklasse op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto naar keuze afhankelijk van het aantal personen inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en basis verzekering (CDW) en 1 extra bestuurde en GPS
 • Binnenlandse vlucht Salta – Buenos Aires
 • 24/7 lokale assistentie bereikbaar

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Buenos Aires
 • Overige entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drank
 • Fooien
 • Vaccinaties
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00 per persoon en € 2,50 calamiteiten per boeking

 

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen