Speciale 8 daagse groepsreis 2019

Een reis met TV-presentator Arjan Postma en -wildlife- filmmaker Herco van Houdt

8 daagse reis

Speciale 8 daagse groepsreis
Een reis met TV-presentator Arjan Postma en -wildlife- filmmaker Herco van Houdt

Hoogtepunten van deze reis

Een groepsreis door het ongerepte Kafue Nationaal Park met Arjan en Herco. In deze unieke wildernis laten ze de reiziger met andere ogen naar de verassende onderlinge relaties tussen gebied, wilde dieren en planten kijken. De natuur wordt verkend in 4×4 safariwagen maar ook te voet en daarnaast ook nog een kijkje achter de schermen van -wildlife film making-.
Geniet van de flora en fauna van Kafue National Park, één van de laatste grote ongerepte wildernissen in Afrika met overnachtingen in de unieke kampen van Mukambi Safaris

Beknopte route:

Dag 1: Mukambi Safari lodge
Dag 2: Fig Tree Bush Camp
Dag 3: Fig Tree Bush Camp
Dag 4: Busanga Palins Camp
Dag 5: Busanga Palins Camp
Dag 6: Busanga Palins Camp
Dag 7: Mukambi Safari lodge
Dag 8: Transfer naar vliegveld

Verlengingsmogelijkheden

 • In Zambia: South Luangwa, Lower Zambezi en andere bijzondere parken.
 • Victoria watervallen in Zambia of Zimbabwe
 • Verlenging naar oa Botswana, Zimbabwe, Zuid Afrika en Mauritius.

 

Vervoersmogelijkheden 
In het Kafue Nationaal park: 4×4 safariwagen gereden door een Engelssprekende chauffeur/gids. De transfers van en naar het vliegveld Lusaka gaan met een dichte personenbus met airconditioning en Engelsprekende chauffeur.

 

 

Dag 1: Mukambi Safari lodge
Aankomst en transfer via de weg naar Mukambi Safari lodge. De lodge ligt centraal in het Kafue Nationaal park aan de oever van de Kafue Rivier. Ontmoeting en kennismaking met Arjan Postma en Herco van Houdt. Een eerste activiteit en het eerste diner wordt gezellig samen genuttigd en de planning wordt gemaakt.

Dag 2 en 3: Fig Tree Bush Camp
Verblijf in het luxueus Fig Tree Bush Camp gelegen aan een lagune in een onontdekt deel van het Kafue Nationaal Park waar nog veel wild voorkomt. Tijdens deze dagen op zoek naar klein en groot wild met uitleg en bijzondere verhalen.
Flora en fauna komt onder de loep. Game-drives in open 4×4 safari wagen en wandelingen worden gemaakt door het schitterende Kafue Nationaal park. Fig Tree Bush Camp heeft ruime safari tenten met badkamer en toilet, op drie meter hoge houten platforms boven de grond met spectaculaire uitzichten over de langune en vlaktes. De lounge tent is gezellig en smaakvol ingericht en het hout knispert als het kampvuur aangestoken wordt. Spannende, leerzame en vrolijke verhalen worden hier verteld door Arjan. Luister naar de geluiden van de nacht en geniet van de sterren

Dag 4, 5, 6: Busanga Plains Camp
Busanga Plains Camp is het seizoensgebonden luxueuze bush camp en ligt diep in het hart van de bekende Busanga Plains in het noorden van het Kafue Nationaal Park.
Deze uitgestrekte overstromingsvlakte heeft een totaal andere vegetatie dan elders in het park. Hier grazen duizenden lechwes, een moerasantilope, grote groepen nijlpaarden en trekken leeuwen, olifanten rond.Ook het (water-)vogelleven is spectaculair.
De tocht vanuit Fig Tree Bush Camp wordt als een game-drive gemaakt door de interessante gebieden met bijnzonder wild planten en bomen. Busanga Plains Camp, gelegen in het midden van de uiterwaarden, biedt een intieme ervaring met accommodatie bestaande uit vier luxe safari tenten met badkamer en toilet. De safari tenten hebben allen uitzicht over de Busanga Plains. Activiteiten worden ondernomen met Arjan en Herco door dit unieke leerzame gebied. Ervaar ook de totale rust van de natuur vanaf de veranda van de lodge. Geniet van de gloed van de lichtjes van de olielampen en val in slaap bij de geluiden van de Afrikaanse nacht en droom van de verhalen van Arjan.

Dag 7: Mukambi Safari lodge
Vandaag na het ontbijt een lange tocht in de 4×4 safariwagen wederom op zoek naar de schoonheid van de natuur terug naar de Mukambi Safari lodge. De tocht wordt als een game-drive gemaakt. Een laatste gezamenlijk afscheidsdiner in de lodge en een proost op een leerzame, spannende en bijzondere reis.
.
Dag 8: Transfer naar vliegveld
Er is een mogelijkheid om een laatste activiteit te ondernemen of even nog lekker relaxen aan de oever van de rivier of bij het zwembad. Vervolgens afscheid nemen van elkaar en transfer naar het vliegveld

 

 

Prijs:

€ 3375,00 per persoon

Vertrek: 30 juni, 08 juli, 15 juli, 23-07

Inbegrepen:

 • Retour transfer vliegveld Lusaka- Mukambi Safari lodge
 • 8 dagen/7 overnachtingen op basis van volpension en drankjes
 • Activiteiten als game-drives, wandelingen
 • Park entreegelden

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht Amsterdam-Lusaka, tax en printkosten
 • Persoonlijke uitgaves, fooien
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Visa
 • Boekingskosten € 5,00 en calamiteiten € 2,50 per boeking

Prijzen op basis van gedeelde accommodaties
Minimaal 4 en maximaal 8 personen per reis
Boeking en aanbetaling voor 31-03-2019
Eénpersoonskamertoeslag 30% extra

Deze reis kan ook individueel worden gemaakt (zonder Arjan en Herco)
Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen